Vergeleken met haar collega's heeft deze arts de meeste tatoeages ter wereld... en ze is het bewijs ervan dat een mens meer is dan alleen z'n tatoeages - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vergeleken met haar collega's heeft…
In Australië heeft 's werelds grootste park met Tesla-accu's binnen 12 maanden een besparing opgeleverd van 40 miljoen dollar Götz von Berlichingen, de Duitse Ridder die 50 jaar oorlog overleefde met een mechanische arm

Vergeleken met haar collega's heeft deze arts de meeste tatoeages ter wereld... en ze is het bewijs ervan dat een mens meer is dan alleen z'n tatoeages

Door Skip Tromp de Haas
1.040
Advertisement

Tatoeages zijn niet langer een taboe, maar kunnen nog altijd op forse kritiek rekenen van degenen die het niet kunnen waarderen.

In het verhaal van arts Sarah Gray komen tatoeages op de werkplek aan bod, een onderwerp waar nog altijd de meningen over verschillen. De 30-jarige Sarah is een nog hele jonge arts met net zoveel passie voor geneeskunde als tattoo's. Haar lichaam is bijna van top tot teen bedekt met inkt en ze heeft onlangs verteld over de strijd die ze dagelijks levert tegen mensen die hun neus ophalen wanneer zij merken dat de uiterst capabele dokter Gray is bedekt met zeer in het oog springende tatoeages.

Sarah Gray is 30 jaar en woont in Adelaide Australië, waar ze ook als arts werkt. Ze krijgt naar eigen zeggen bijna dagelijks te maken met situaties die niet zo fijn zijn, alleen maar omdat haar lichaam onder de tatoeages zit. Ze vertelt hoe verkoopsters in winkels haar meden of hoe ze er in een restaurant achter kwam dat er regels golden die de toegang verboden voor mensen met zichtbare tatoeages.

Ook in ziekenhuizen maakte ze soortgelijke dingen mee, maar blijft ze wel herhalen dat het verloop van haar carrière of de manier hoe mensen haar zien niet zou mogen worden beïnvloed door haar tatoeages.

Australië heeft wetten die haar op de werkvloer bescherming bieden tegen onterechte discriminatie. Hiermee kan ze aantonen dat de vooroordelen die ontstaan alleen maar omdat iemand tatoeages heeft, nauwelijks op iets gestoeld zijn. Er deden zich regelmatig situaties voor waar er maar heel weinig voor nodig was om mensen ervan te overtuigen dat ze tatoeages gewoon moeten zien voor wat ze zijn, nl. gekleurde inktvlekken op de huid. 

Advertisement

Hoe kunnen tatoeages in godsnaam iets zeggen over je prestaties op de werkvloer? Bestaat er een verband tussen mensen met tattoo's en slecht gedrag? Helemaal niet, maar toch zijn er mensen die op voorhand wantrouwig zijn vanwege een tatoeage, los van het feit dat ze die wel of niet kunnen waarderen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt