Een Japanse kunstenares knipt een octopus uit een enkel vel papier en daarmee tart ze de wetten van de wetenschap - Curioctopus.nl
x
Een Japanse kunstenares knipt een octopus…
Een Japanse kunstenaar maakt van snackverpakkingen hartstikke leuke kunstwerkjes Iemand die Harry Potter leest is een beter mens blijkt uit wetenschappelijk onderzoek

Een Japanse kunstenares knipt een octopus uit een enkel vel papier en daarmee tart ze de wetten van de wetenschap

10 Januari 2019 • Door Skip
3.838
Advertisement

Kunst kan daadwerkelijk oneindig veel vormen aannemen, en kirigami is daar een van.

Zoals de naam al aangeeft (voor mensen die behept zijn met Japans) kiru = snijden en kami = papier is dit techniek om in papier te snijden en te vouwen, waarmee uit een enkel vel verschillende figuren kunnen worden gemaakt. Bovendien bestaat de techniek al heel erg lang.

Een magistraal voorbeeld van wat kirigami precies is, komt van de hand van de kunstenares Masayo Fukuda, een indrukwekkende octopus.

Op het eerste gezicht lijkt Fukuda's octopus een simpele, mooie tekening, maar eigenlijk is ze tot dit resultaat gekomen door in een wit A2-vel te snijden het te vouwen. 

Elk stuk van de inktvis is perfect, z'n tentakels zijn zo verfijnd dat als je het van dichtbij bekijkt, het een sierlijke texture is. Het is niet toevallig dat het Fukuda ruim twee maanden heeft gekost om de octopus te maken. 

Advertisement

Door middel van de kirigami-techniek heeft zij nadruk kunnen leggen op hoe het werk eruitziet en dat de lijnen eenvoudig en zuiver zijn.

Advertisement

Fukuda zegt dat voor haar "beelden snijden een manier is geworden om alle stress te laten verdampen van mijn dagelijks leven"

Vind je het ook wel wat om op zo'n artistieke en constructieve manier alle stress te ontladen? Volgens Fukuda is er niets simpelers dan dit: "Als je wil beginnen is het enige wat je nodig hebt heel veel papier, een stanleymes, een ondoorzichtige markeerstift en een goede lichtbron."

Advertisement

Op Fukuda's Instagrampagina kan je nog veel meer werk van haar bewonderen.

Bronnen: Website   Instagram 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt