Zijn zoon neemt de telefoon nooit op: zijn vader maakt een app die hem dwingt om het wel te doen

Janine image
door Janine

30 Januari 2019

Zijn zoon neemt de telefoon nooit op: zijn vader maakt een app die hem dwingt om het wel te doen
Advertisement

De jeugd is een moeilijke leeftijd voor veel kinderen, maar vooral voor alle ouders. Met hun kinderen die worstelen om meer en meer onafhankelijkheid te verdienen, worstelen de arme ouders om de teugels strak in handen te houden; en aan de ene kant voelen ze zich schuldig over de afgewezen vrijheid, aan de andere kant zijn ze ten prooi aan angst en bezorgdheid om de vrijheid die in plaats daarvan wordt verleend.

Zodoende had een Londense vader, Nick Herbert, in een poging om zijn zoon en zijn angst onder controle te houden, een briljant idee: het maken van "ReplyASAP", een berichten applicatie om het kind te dwingen zijn oproepen te beantwoorden.

Advertisement
Nick Herbert

Nick Herbert

Moe van het feit dat zijn berichten en telefoontjes onophoudelijk werden genegeerd door zijn zoon, heeft de heer Herbert, uit West Wickham, Londen, besloten om in te grijpen en een einde aan deze situatie te maken.

"Mijn zoon Ben begon een paar jaar geleden op de jongensschool van Langley Park en heeft een smartphone", zei Herbert. "Ik dacht dat de telefoon het gemakkelijker zou maken om hem op te sporen, maar dat is helemaal niet zo, hij speelt er altijd mee en heeft het geluid uitstaan, het maakt me gek", zei Nick Herbert.

Zodoende heeft de vijfenveertig jaar oude vader de app ReplyASAP gemaakt - "zo snel mogelijk antwoorden" - die de ontvanger van oproepen of berichten verplicht om te antwoorden.

Advertisement
ReplyASAP

ReplyASAP

Hoe? Het telefoonscherm van de ontvanger blokkeren en hem dwingen te antwoorden. Met de applicatie kun je berichten uitwisselen tussen twee nummers en als je eenmaal een bericht hebt ontvangen, zal dit het hele scherm bezetten en elk ander gebruik van de telefoon voorkomen. Bovendien, wanneer het bericht binnenkomt, wordt een alarm geactiveerd - wat je zelfs in de stille modus hoort -  totdat je antwoordt. De verzender krijgt te horen of de ontvanger het bericht heeft gelezen of dat de telefoon is uitgeschakeld of niet verbonden is met internet.

De applicatie kost ongeveer één euro per bericht, maar er worden ook pakketten geleverd. Tot nu toe is het zo'n 75.000 keer gedownload, niet alleen om de kinderen te controleren, maar ook om de reactie van vergeetachtige of verstrooide volwassenen te vragen. De app werkt echter nu alleen op Android in het Verenigd Koninkrijk, maar er wordt aan gewerkt om de app ook op iOS te kunnen installeren; ook omdat dit het soort telefoon is dat zoon Ben heeft ;)

Advertisement