Deze vrouw maakt van een eeuwenoude boom een kleine bieb die er magisch uitziet - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze vrouw maakt van een eeuwenoude…
15 standbeelden die indruk maken omdat er zoveel zeggingskracht vanuit gaat Waarom ruikt regen zo lekker? Daar is een hele precieze verklaring voor

Deze vrouw maakt van een eeuwenoude boom een kleine bieb die er magisch uitziet

2.556
Advertisement

Ondanks dat we leven in een ontzettend verbonden wereld waarin digitale technologieën vrijwel de dienst uitmaken, hebben boeken nog steeds hun charme. Het doel van de nonprofit-organisatie Little Free Library is om deze band met bedrukt papier niet verloren te laten gaan, met name onder mensen van nieuwe generaties. In meer dan 88 landen zijn er ongeveer 75.000 kleine bibliotheken bijgekomen die helemaal gratis zijn en iedereen er een boek kan pakken of achterlaten. Een van de recentste bibliotheken die mee is gaan doen bevindt zich in Coeur d'Alene in de V.S, en lijkt dit gehuld te zijn in een zweem van magie.

De Little Free Library is een project dat ervoor moet zorgen dat iedereen thuis gaat lezen, dit dankzij een netwerk van kleine vitrines waar enkele boeken in staan. Deze plekken, helemaal gratis, zijn er al in heel veel landen gekomen en zijn ze te vinden op hoeken van de straat of aan openbare wegen.

Iedereen kan een boek in de kast leggen of er een meenemen. Zodoende ontstaat er een gemeenschap van liefhebbers in de verschillende wijken. Een van de nieuwste Free Library die meedoen aan het project bevindt zich in Cour d'Alene in de Amerikaanse staat van Idaho. De eigenares, Armitage Howard die ook deze plek heeft gemaakt is een plaatselijke bibliothecaris.

Advertisement

Deze kleine kast is heel anders en specialer dan de rest. Sharalee heeft hem gemaakt in hart van een eeuwenoude eikenboom, ziek en rijp om te worden gekapt. De kleine boekenkast die er gekomen is in het hart van de boom om de Little Free Library in te plaatsen ziet er fantaastisch uit.

Er liggen niet alleen boeken op de planken, ook is er een dakje dat bescherming biedt tegen het weer en er is binnen- en buitenverlichting.

De kleine bieb in Cour d'Alene is nu al in gebruik en een enorm succes in de buurt, en vooral ook op internet waar Sharalee foto's online heeft gezet van haar project. Het is een mooi idee zo'n boekenkast op de hoek van de straat, en het zou mooi zijn als ze in alle steden ter wereld zouden komen, ook in Nederland.

Tags: VerhalenCreaties
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt