Ducati mikt op vooruitgang: binnenkort een futuristische elektrische motor op de weg

Janine image
door Janine

03 Februari 2019

Ducati mikt op vooruitgang: binnenkort een futuristische elektrische motor op de weg
Advertisement

De omstandigheden van wereldwijde vervuiling hebben bedrijven gedwongen te zoeken naar nieuwe oplossingen die goed voor het milieu zijn. Daarom horen we, als we het over transport hebben, steeds vaker over "hybride" of nog beter "elektrische" motoren, die veel autofabrikanten aan consumenten aanbieden. Ook motorfabrikanten lijken deze boodschap van hulp aan onze planeet te hebben ontvangen, en na vele onafhankelijke bedrijven die elektrische tweewielige stadsvoertuigen produceren, lijkt het erop dat het de beurt is aan iconische motorhuizen zoals Ducati.

Advertisement
 Bart Heijt/YouTube

Bart Heijt/YouTube

Hoewel het momenteel nog geen voertuigen van dit type produceert, lijkt de beroemde Italiaanse motorfabrikant Ducati klaar te zijn om een nieuw tijdperk van elektrische motorfietsen in te luiden. Volgens de laatste verklaringen van de CEO Stefano Domenicali is het bedrijf klaar om deze belangrijke stap te zetten en zou het al werken aan verschillende producten voor een "groene" toekomst van de tweewielerwereld.

Want ondanks dat Ducati al samenwerkt met andere bedrijven in de sector voor de productie van elektrische fietsen, gaat een project met de Politecnico di Milano terug naar 2016, voor het concept van een volledig elektrische "Ducati Zero". Het is daarom een wereld die niet helemaal vreemd is en dezelfde CEO van het bedrijf is gezien op een model dat momenteel in productie is, omgebouwd met een prototype van een elektrische motor dat nog niet op de markt is.

Advertisement
 Bart Heijt/YouTube

Bart Heijt/YouTube

De realisatie van de elektrische voertuigen van Ducati gaat verder en wie weet of tegen 2021 de scooter en elektrische motorfietsen die in 2017 zijn aangekondigd door de CEO van de Ducati Western Europe Edouard Lotthé zullen verschijnen. Dit is niet het eerste motorbedrijf dat besluit zich te concentreren op een elektrische oplossing binnen zijn bereik: naast kleine onafhankelijke realiteiten is Harley Davidson al begonnen met de voorverkoop van zijn model voor een onoverkomelijke prijs die in de buurt ligt van $30.000.

De meest populaire oplossing op dit moment is die van de stadsmotorfietsen met beperkte prestaties en niet al te hoge autonomie. We zullen zien of Ducati erin slaagt met iets onverwachts te komen, in zijn stijl, iets wat meer geschikt is voor een sportief gebruik!

Advertisement