Finland is de meest populaire bestemming voor 2019: hier zijn 13 goede redenen om in het volgende vliegtuig te stappen

Janine image
door Janine

21 Februari 2019

Finland is de meest populaire bestemming voor 2019: hier zijn 13 goede redenen om in het volgende vliegtuig te stappen
Advertisement

Als we het over Finland hebben, denk je meteen aan sneeuw, winter of noorderlicht: een bestemming waar degenen die niet van deze ingrediënten houden, niet aan zouden denken. Toch kan Finland niet beperkt blijven tot dit alles: niet toevallig, is het een van de gelukkigste landen ter wereld, waar de kwaliteit van het leven aan zeer hoge normen voldoet.

Je hoeft niet in Finland te gaan wonen om te genieten van al het moois dat het biedt: schone lucht, immense bossen, kwaliteitsvoedsel en oude tradities, er is weinig voor nodig om van deze plaats te houden.

Advertisement

Het Kakslauttanen Arctic Resort is een van de meest gewilde accommodaties in Finland: het biedt glazen iglo's waarin je het noorderlicht en de sterrenhemel kunt bewonderen, comfortabel in bed liggend.

Advertisement

Het traditionele Finse eten biedt gerechten voor elke smaak: karjalanpiirakka is bijvoorbeeld een roggemeelcake, gevuld met rijst en gekookte eieren en gekarameliseerd met boter.

In de zomer is het traditie om grote barbecues te houden op basis van typische Finse worstjes

Voor de echte liefhebbers van kou biedt Finland een hotel dat volledig gemaakt is van sneeuw: het is het Snow Castle van Kemi.

Advertisement

Binnen kun je slapen, eten en de tientallen ijssculpturen bewonderen.

Finland is een van de bestemmingen waar het noorderlicht kan worden waargenomen: in Lapland geven ze het beste van zichzelf.

Advertisement

Finland wordt ook wel "Land van de duizend meren" genoemd, hoewel er in werkelijkheid 188.000 zijn: deze plassen water maken deel uit van de Finse traditie.

Het is ook een land rijk aan bossen: ze bedekken 70% van de omvang.

Advertisement

In Finland wordt de "vrijheid om rond te dwalen" gerespecteerd: ieder mens heeft vrij toegang tot natuurgebieden, waar hij kan kamperen en natuurlijk fruit kan plukken.

Lapland is traditioneel het huis van de kerstman: hier is het hele jaar door een feest!

Advertisement

Helsinki is de Europese hoofdstad die zijn burgers het beste kraanwater biedt: Lapland heeft daarentegen het record voor luchtzuivering.

In Finland zijn veel sauna's, ongeveer 3 miljoen: meer dan één voor elke inwoner!

Als je de wens om deze prachtige plek te bezoeken niet kunt weerstaan, hoef je alleen maar in het volgende vliegtuig te stappen... je zult er geen spijt van krijgen!

Advertisement