Ze installeert een camera in de tuin en ontdekt dat het vol zit met vogels waarvan ze niet eens wist dat ze bestonden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ze installeert een camera in de tuin…
De nieuwe Barbies zijn geïnspireerd op vrouwelijke wetenschappers: er is ook de astrofysica en de mariene bioloog Een fotograaf maakt prachtige beelden van paarden temidden van het epische landschap van IJsland

Ze installeert een camera in de tuin en ontdekt dat het vol zit met vogels waarvan ze niet eens wist dat ze bestonden

Door Janine
1.950
Advertisement

Wakker worden met hun getjilp geeft die staat van vrede en vrijheid die een positieve start van de dag garandeert. Vaak kunnen we niet zien wie er verborgen zit achter die verzen, en als we er achter zouden komen zouden we verrast zijn: kleuren, veren, vormen en temperament die steeds anders zijn.

Lisa, gepassioneerd door vogels en fotografie, heeft besloten om al die vogels die haar tuin in de staat Michigan bevolken, een gezicht te geven. Het was genoeg om een camera te installeren, en wat voedsel en wat water neer te zetten om de ongelooflijke biodiversiteit in haar gebied te ontdekken. Dit zijn de resultaten.

#1

Lisa, oorspronkelijk uit Duitsland, verhuisde naar de Verenigde Staten, naar Michigan, om haar geliefde te volgen: hier ontdekte ze vogels die in haar vaderland ongewoon zijn. De nieuwsgierigheid om ze beter te leren kennen was te sterk om geen camera, voedsel en wat water buiten te installeren om vogels aan te trekken.

# 2

Vogels zijn heel moeilijke wezens om te naderen, ze zijn op hun hoede en ze vliegen weg als gevolg van enig geluid. Om deze reden moest Lisa zichzelf voorzien van een speciale camera, die automatisch wordt geactiveerd wanneer het beweging detecteert.

Dankzij deze eenvoudige technologie slaagde Lisa erin de vogels het buffet te laten bereiken dat ze voor hen had klaargemaakt en ze te fotograferen zonder ze te laten schrikken.

Advertisement

# 3

Lisa stopte niet na het maken van een paar dozijn foto's: voor haar werd het een dagelijkse afspraak om de opnames van de camera te bekijken, die bijna 7000 per dag kunnen zijn.

# 4

Kijkend naar de verschillende foto's ontdekte Lisa veel dingen: sommige exemplaren waarvan ze niet eens wist dat ze bestonden, de afwisseling van vogels volgens de seizoenen en het feit dat sommigen van hen constant haar tuin bezoeken.

# 5

Haar sociale media-profielen, onder de naam Ostdrossel, staan vol foto's van haar gevederde vrienden. Veel van haar foto's zijn hilarisch, omdat ze vogels vereeuwigen in de meest absurde houdingen: voor de camera gebeurt vanalles, van liefdevolle liefkozingen tot ruzies over voedsel.

Advertisement

# 6

Die van vogels is een bestaan dat meestal plaatsvindt in het donker tegenover menselijke ogen, in de takken van bomen of op te grote hoogten. Maar als ze de grond raken, mogen we nooit de kans missen om te stoppen en ze te bekijken. Het zijn prachtige dieren en ongelooflijk intelligent!

# 7

Advertisement

# 8

# 9

Advertisement

# 10

# 11

# 12

# 13

# 14

# 15

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt