Een vrouw met een aantrekkelijke partner ontwikkelt gemakkelijker eetstoornissen, dat zegt een onderzoek

Janine image
door Janine

14 Maart 2019

Een vrouw met een aantrekkelijke partner ontwikkelt gemakkelijker eetstoornissen, dat zegt een onderzoek
Advertisement

Heb je een bijzonder aantrekkelijke partner of echtgenoot? De wetenschap zegt dat je een grote kans zou hebben op eetstoornissen als gevolg van problemen met het zelfbeeld. Het tijdschrift Body Image heeft deze schokkende studie onthuld, verwijzend naar enkele onderzoeksmonsters gebaseerd op de relatiegeschiedenissen van heteroseksuele paren waarin de mannelijke partner werd omschreven als aantrekkelijker dan zijn vrouwelijke partner. Hier zijn de details van het onderzoek.

via independent.co.uk

Advertisement
Pixabay.com

Pixabay.com

De studie van het tijdschrift Body Image onthult dat de vrouwelijke partner, als deze minder reageert op de mate van fysieke aantrekkingskracht dan de mannelijke partner, meer onderhevig is aan verstoringen die worden aangewakkerd door een laag gevoel van eigenwaarde, dat heel vaak in de behoefte kan veranderen om een dieet te volgen, of in de meeste gevallen om af te vallen.

Het team van onderzoekers aan de Florida State University heeft de gevallen van 113 paren bestudeerd die korter dan vier maanden getrouwd waren en jonger dan dertig jaar zijn; aan elk paar werden vragen gesteld over hun motivatie om gezond te eten, waarna de onderzoekers foto's maakten van het hele lichaam om ze te classificeren met een schaal van 1 tot 10 (de laagste score kwam overeen met de aantrekkelijkheid van het gezicht, de hoogste de fysieke aantrekkingskracht).

Advertisement
Unsplash

Unsplash

In de vragenlijsten die uiteindelijk werden ingevuld door beide partners van de onderzochte paren, bleek volgens de onderzoekers van de Florida State University, dat de paren waar de mannelijke partners aantrekkelijker zijn, zowel in het gezichts- als in het fysieke aspect, de vrouwelijke partners negatieve gevolgen hebben, vooral voor die vrouwen die geen hoge scores hebben gekregen op de classificatieschaal die het onderzoeksteam heeft vastgesteld.

Tot slot benadrukt de wetenschappelijke studie de noodzaak om in dergelijke gevallen psychologische benaderingen door te voeren door te investeren in het paar en hun modaliteiten van hun relatie, om de waarden en het kwalitatieve potentieel van zowel mannelijke als vrouwelijke partners in het leven te versterken.

Advertisement