De nieuwe Iveco-camper reist zonder brandstof en biedt een ongeëvenaarde rijervaring

Janine image
door Janine

16 Maart 2019

De nieuwe Iveco-camper reist zonder brandstof en biedt een ongeëvenaarde rijervaring
Advertisement

De droom van elke bestuurder of automobilist is dat hij geen enkele cent hoeft uit te geven en overal non-stop kan reizen. De Iveco-autofabrikant heeft chassismodellen op de markt gebracht die de behoefte aan mobiel transport bij de wortel elimineren: tanken.

De Iveco Daily Electric heeft alle bijzondere kenmerken van het eerste huis op zonne-energie op vier wielen onthuld, een absolute nieuwigheid voor de motorindustrie.

Advertisement
dethleffs

dethleffs

De camper heeft zonnepanelen geïnstalleerd op het dak en aan de zijkanten voor een totaal van ongeveer 100 vierkante meter dunne zonnefilm, geschikt voor het transformeren en exploiteren van meer dan 3000 watt aan energie.

Advertisement
dethleffs

dethleffs

Het huis met vier wielen heeft een modern en elegant ontwerp; binnen zijn er draadloze oplaadpunten, infraroodpanelen voor vloerverwarming, ramen met donkere folie en een extra verwarmingssysteem dat de buitenlucht opvangt op dagen met temperaturen boven de 26 graden en vervolgens naar de hoofdruimte stuurt wanneer de koelere avondlucht wordt gevoeld.

dethleffs

dethleffs

Volgens Dethleffs, het transportbedrijf dat de innovatieve zonnewagens heeft ontworpen, zou de uitdaging van het implementeren van elektriciteit in de motorindustrie het toekomstige model van het traditionele concept van rijervaring en stopzetting van het brandstofverbruik voor altijd kunnen veranderen.

dethleffs

dethleffs

Om de avonden nog aantrekkelijker te maken, is het in het huis met vier wielen ook mogelijk om de sterrenhemel op de helderste nachten te bewonderen via een starlight-projectiesysteem in de centrale nis. Een onmisbare rij- en levenservaring in contact met de wonderen van de natuur, comfortabel in de camper.

dethleffs

dethleffs

Dit betekent dat een auto met vier wielen, zoals die van Iveco en Dethleffs, het gebruik van gas voor het leveren van diensten binnen de auto zou elimineren, een verdere stap naar een toekomst op het gebied van rijden op menselijke schaal, zonder brandstof en volledig ecologisch.

Een stap vooruit waarvan we niet kunnen wachten tot het werkelijkheid wordt.

Advertisement