China heeft een vloot elektrische bussen geïntroduceerd die de oliemarkt in crisis brengt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
China heeft een vloot elektrische bussen…
Heb je ook last van thalassofobie? Kijkend naar deze 20 foto's kom je er zeker achter Wat dit kind heeft meegemaakt maakt duidelijk waarom popcorn niet aan kleine kinderen mag worden gegeven

China heeft een vloot elektrische bussen geïntroduceerd die de oliemarkt in crisis brengt

Door Janine
2.306
Advertisement

Hoe vaak hebben we niet gemerkt dat, om de zeer hoge niveaus van vervuiling in onze steden te bestrijden, het voldoende zou zijn om over te schakelen van brandstof naar het gebruik van elektrische auto's?

Een positieve revolutie is afkomstig uit China, een van de eerste landen ter wereld die de ontwikkeling van elektrisch aangedreven bussen ondersteunt om de vraag naar olie in de nabije toekomst te blokkeren. De eerste resultaten van het Chinese experiment zijn verrassend.

foto: Wikimedia

Dankzij de introductie van op elektrische batterijen rijdende bussen in China, zullen tegen het einde van 2019 ongeveer 270.000 vaten diesel per dag uit de markt worden verwijderd, oftewel een jaarlijks aantal dat zelfs dat van 99 miljoen vaten zou kunnen bereiken; allemaal dankzij de introductie van niet-fossiele brandstofmotoren.

De Chinese revolutie op het gebied van elektriciteit in het transport is begonnen vanuit de metropool Shenzen, waar de vloot van bussen al bestaat uit 16.000 eenheden met elektrische batterijen; binnenkort volgen ook taxi's. Een officieel rapport van Bloomberg New Energy Finance wijst erop dat bussen, vergeleken met andere typen voertuigen, het grootste quotum aan verplaatsing van olie vertegenwoordigen, daarom kan het verwijderen van fossiele brandstoffen de juiste manier zijn om in de toekomst de vraag naar olie weg te nemen.

De positieve resultaten van de revolutie van Shenzen hebben er tot nu toe tot geleid dat sommige steden en universiteiten in de Verenigde Staten, waar de vraag naar olie op de markt nog steeds hoog is, werken aan hele nieuwe vloten van fossielvrije bussen die in plaats daarvan de voordelen van elektriciteit benutten. In 2017 hebben twaalf steden over de hele wereld besloten om uitsluitend bussen van dit type vanaf 2025 te kopen!

Een gegeven, dat van China, dat uiterst bemoedigend is, wat ons hoop geeft op een toekomst die steeds verder verwijderd is van de marktvraag en minder vervuild zal zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt