3 signalen die je vertellen dat het tijd is om van baan te veranderen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
3 signalen die je vertellen dat het…
Het Electra-Complex, de vrouwelijke versie van het Oedipus-complex: dit is het en dit houdt het in Een bedrijf produceert pallets zonder bomen te kappen: het voordeel is zelfs beter dan de traditionele

3 signalen die je vertellen dat het tijd is om van baan te veranderen

Door Janine
978
Advertisement

Het valt niet mee om 's morgens vroeg op te staan, je klaar te maken en in de auto te stappen om naar kantoor, de fabriek of de studio te gaan waar we werken en eenmaal daar lijkt de tijd nooit voorbij te gaan. Het is waar dat ons werk vooral de functie heeft om ons een salaris te garanderen dat ons in staat stelt op een waardige manier te leven, maar moet het noodzakelijkerwijs afschuwelijk zijn? Natuurlijk niet. Als je je werk niet met plezier doet, is het misschien tijd om je af te vragen of het beter is om van baan te veranderen.

Hier zijn drie onmiskenbare signalen dat het tijd is om van baan te veranderen

1) Je hebt geen plezier in wat je doet: je werkt maximaal acht uur per dag, maar de tijd die je op kantoor doorbrengt duurt eindeloos en als je eenmaal thuis bent, voel je je verveeld en moe. Het is duidelijk: je hebt een hekel aan je baan.

Oplossing: waarschijnlijk concentreerde je je, toen je op zoek was naar een baan, vooral op de mogelijkheid van een vast salaris en op de nabijheid van je woonplaats. Je hebt je op het eerste interessante aanbod gestort, maar je hebt geen rekening gehouden met je echte gewoontes en vaardigheden. Het juiste om te doen is om je oude cv weg te gooien en onmiddellijk een nieuwe te maken die je vaardigheden benadrukt en je laat vinden wat je graag doet: werken moet ook plezierig zijn.

2) Je bent niet geïnteresseerd in een promotie: normaal gesproken ben je een competitief type. Met voetbal bijvoorbeeld, ben jij degene die zich op elke bal stort. In het werk dat je doet, ben je echter niet betrokken en het idee van een promotie laat je onverschillig.

Oplossing: de eenvoudigste manier om te begrijpen of je leuk vindt wat je doet is bekijken hoeveel tijd je eraan besteedt: als je uren aan het tekenen bent en het lijkt alsof 5 minuten zijn verstreken, is tekenen waarschijnlijk iets dat je het leukst vindt. Het advies is dan om te zoeken naar een baan die je urenlang kunt doen zonder dat je je er bewust van bent.

3) Het werk dat je doet is niet in lijn met jouw persoonlijkheid: als we op zoek zijn naar een baan, beperken we ons vaak tot het in overweging nemen van het salaris en de uren die het in beslag neemt. Deze overwegingen blijken echter niet voldoende te zijn. Als we bijvoorbeeld extravert zijn, onze energie uit anderen halen, maar kantoorwerk doen, aan een bureau zitten, zullen we verdrietig en gestresst zijn.

Oplossing: het is de eenvoudigste! Stel jezelf de vraag wat je gelukkig maakt en je energie geeft. Zodra je het antwoord hebt gevonden, kun je er zeker van zijn dat dit het pad is dat je moet volgen.

Werk is een van de belangrijkste aspecten van het leven omdat het een groot deel van onze tijd in beslag neemt en omdat het niet alleen onze bron van inkomsten vertegenwoordigt, maar ook onze bron van energie en geluk. Juist om deze redenen, hoe eng het ook kan zijn, moeten we altijd naar die baan zoeken die in overeenstemming is met onze persoonlijkheid en ons een goed gevoel geeft. Het is een moeilijk proces, maar we kunnen het!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt