Werk staat niet meer op de eerste plaats: de nieuwe generatie kiest ervoor om aan zichzelf te denken met "quiet quitting"

Janine image
door Janine

02 September 2022

Werk staat niet meer op de eerste plaats: de nieuwe generatie kiest ervoor om aan zichzelf te denken met "quiet quitting"
Advertisement

Het kantoor, het bureau en de computer zijn het middelpunt van ieders leven geworden. Het grootste deel van hun tijd brengen individuen op het werk door, maar als de werkuren voorbij zijn, kan het brein erover blijven nadenken en terugkeren naar de uitgevoerde taken. Iedereen wil er even tussenuit of op zijn minst een dagelijkse ruimte vinden om na te denken en zich volledig aan zichzelf te wijden.

Om deze reden verspreidt dit zich steeds meer, ontstaan op sociale media maar werkelijkheid geworden, genaamd “quiet quitting”. Een trend die mensen ertoe heeft aangezet niet over te werken, overuren op te geven en tijdens pauzes te rusten. Kortom, meer aan jezelf en je welzijn denken.

via Npr

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Quiet quitting betekende een generatiespurt, een ommekeer. Een paar jaar geleden werd werk op de eerste plaats gezet, nu hebben individuen hun ogen geopend en zien dat er om hen heen een leven is om te leven. Dit betekent niet dat het werk niet belangrijk is, maar het betekent wel weten hoe je er alleen de nodige tijd aan kunt besteden. Het belangrijkste aspect werd om te begrijpen wanneer het tijd was om te stoppen en de stekker eruit te halen. Je wilt net genoeg werken, het leven is te kostbaar om aan een bureau of op kantoor door te brengen.

Als je plicht eenmaal gedaan is, moet je je volledig aan iets anders wijden. Bovendien kan deze nieuwe manier van denken, omdat we een bepaald aantal uren rustiger werken, tot uitstekende resultaten leiden. Een kleinere hoeveelheid werk, maar perfect uitgevoerd, kan ook voor bedrijven een meer dan positieve ommekeer zijn.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Lynn Taylor, expert op de werkvloer, mengde zich in dit debat en legde uit hoe de nieuwe generaties hun ouders buitensporig hebben zien werken en niet begrijpen hoe dit in een ander tijdperk als eervol zou kunnen worden beschouwd. Tegenwoordig is er echter een andere culturele opvatting. "De mentaliteit om minder te geven - legt Taylor uit - zou je zelfs naar een beter arbeidsethos kunnen leiden. Hoe je werkt is belangrijker dan hoeveel je werkt".

Hoeveel tijd besteed jij aan je werk en hoeveel aan jezelf?

Advertisement