18 foto's van wolfshonden die ervoor zorgen dat je er meteen een in je armen wilt hebben - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
18 foto's van wolfshonden die ervoor…
Deze twee vergelijkende foto's laten zien of we astigmatisme hebben of niet, de foto’s gaan het web al over Dit panoramische beeld van de planeet Mars is een van de meest gedetailleerde die beschikbaar is voor NASA

18 foto's van wolfshonden die ervoor zorgen dat je er meteen een in je armen wilt hebben

Door Janine
5.601
Advertisement

De wolf is het alter ego van de hond, het wilde en koppige deel van wat door de eeuwen heen is veranderd in een zachtaardig en tam dier. In sommige rassen van honden is dit soort alter ego moeilijk te zien, denk aan een Chihuahua, in andere is het meer dan tastbaar: neem bijvoorbeeld de Tsjechoslowaakse wolfshond, wiens exemplaren tegenwoordig steeds vaker voorkomen.

Een fascinerend dier dat het wilde aspect van de wolf combineert met de trouw die bij een hond wordt gezocht: hier is zijn verhaal vergezeld van ongelooflijke foto's.

De moderne geschiedenis van de wolfshond ontstond in 1955, toen Karel Hartl besloot om het resultaat van de unie tussen Duitse herders en Euraziatische wolven te observeren.

In dit verband creëerde hij een selectielijn van 48 Duitse herders en 4 wolven.

Advertisement

Zo creëerde Hartl een echt ras, dat het uiterlijk en de lichamelijkheid van de wolf combineerde met de zachtmoedigheid van de Duitse herder.

De wolfshond werd officieel erkend in Tsjechoslowakije, het thuisland van de kolonel, in 1982.

Ondanks jarenlange training behoudt de Tsjechoslowaakse wolfshond nog steeds een aantal typische wolventrekjes.

Advertisement

Over het algemeen is het een ras dat langzamer volwassen wordt dan andere, met als gevolg dat je een grote pup zult vinden die langere tijd getraind moet worden.

Er wordt vaak beweerd dat de Tsjechoslowaakse wolfshond "geen hond is voor iedereen" en dat de reden niet beperkt is tot zijn grootte of dat hij een half "wilde" hond is.

Advertisement

Ook zijn fysieke vermogens gaan verder: het zijn buitengewoon nieuwsgierige en bekwame honden in de meest uiteenlopende acties - handgrepen openen, over hoge hekken klimmen...

Een van de vereisten van het "perfecte baasje” is de bereidheid om tijd en toewijding te hebben om een diepe band met de wolfshond te smeden.

Advertisement

De beste eigenschappen van deze honden komen ook naar voren als ze een 'roedelleider' hebben om trouw aan te zijn en respect en genegenheid te tonen.

Het is niet eenvoudig om jezelf als een leider te vestigen, in die zin dat het heel gemakkelijk is om uiteindelijk het tweederangs lid van de roedel te worden.

Wolfshonden zijn dieren die over het algemeen van een uitstekende gezondheid genieten, hoewel ze, net als Duitse herders, ook onderhevig zijn aan heupdysplasie.

Ze leven gemiddeld 12-15 jaar, dus we hebben het over een langlevend ras.

Het zijn dieren die het grootste deel van de dag in beweging blijven, dat is hun natuur.

Om deze reden moeten we ze altijd de ruimte en tijd geven om lange wandelingen buiten de stad te maken.

Over het algemeen zijn het sociale dieren, vooral met andere honden van dezelfde grootte.

Ze hebben sterk ontwikkelde zintuigen, vooral de reuk en het gehoor.

Het bezitten van een Tsjechoslowaakse wolfhond geeft enorme emoties en voldoening: maar eerst en vooral moet je weten of je het juiste baasje voor hen kunt zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt