Dit zijn allemaal voordelen van leven met een kat, bevestigd door de wetenschap - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit zijn allemaal voordelen van leven…
10 lessen van Maria Montessori van waaruit alle ouders zouden moeten beginnen om hun kinderen met bewustwording op te voeden Hij zegt zijn baan op, verkoopt alles en vertrekt met zijn kat “on the road”: de foto's doen je dagdromen

Dit zijn allemaal voordelen van leven met een kat, bevestigd door de wetenschap

Door Janine
2.183
Advertisement

Katten rennen niet naar ons toe zodra we ze roepen en zijn altijd terughoudend om te accepteren wat we ze leren; het lijkt bijna alsof ze ons niet graag om zich heen hebben. Toch tonen ze hun genegenheid op duizend manieren. Alle katteneigenaren zullen daarom al de vele redenen ervaren hebben die ertoe kunnen leiden dat we van ze houden en ze altijd bij ons willen hebben.

Voor degenen die niet het geluk hebben om een kat te bezitten, is hier een lijst met de voordelen van het hebben van een kat:

Ze maken ons aan het lachen

Het volgen van de bewegingen van een kat en zijn vreemde acrobatiek brengt ons gemakkelijk in een goed humeur. Helaas kan niet iedereen een kat in huis houden. Sommige onderzoeken hebben echter aangetoond dat het bekijken van video's van roekeloze katten hen meteen in een goed humeur brengt en onze productiviteit verhoogt.

Hun gespin geneest ons

Spinnen zijn vibraties die katten in verschillende omstandigheden uitstoten. Door deze geluiden communiceren katten met elkaar en met hun baasjes. Soms spinnen katten omdat ze honger of pijn hebben; andere keren communiceren ze hun liefde. Volgens sommige onderzoeken gebruiken katten spinnen als een therapie om pijn te genezen of te verlichten. Er is echter ontdekt dat spinnen ook een gunstig effect heeft op de mens: ze stellen ons in staat om onszelf te bevrijden van stress en angst, kunnen het risico op hart- en vaatziekten verminderen en onze ademhaling verbeteren.

Advertisement

Ze zijn sociaal

Het is waar dat katten erg onafhankelijk zijn, maar een studie heeft uitgewezen dat zij de voorkeur geven aan het gezelschap van mensen in plaats van voedsel of speeltjes.

Eigenaars van katten zijn intelligenter

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat hondenbezitters extravert zijn en graag buiten zijn terwijl katteneigenaren introvert zijn en graag thuis willen blijven lezen, schilderen of naar muziek luisteren; bovendien zijn kattenliefhebbers vaak nieuwsgieriger en meer ontwikkeld.

Ze kunnen mensen met autisme helpen

Het verhaal van Iris Grace ontroerde de hele wereld: Iris is een autistisch meisje dat, dankzij haar kat Thula, een manier heeft gevonden om met de buitenwereld te communiceren. Een onderzoek naar pet therapy heeft bevestigd dat met katten leven de productie van oxytocine (een belangrijk hormoon voor socialisatie) toeneemt.

Advertisement

Ze laten je beter slapen

Voor het slapen, gaan katten op zoek naar de genegenheid van mensen om hun waarschuwingsniveaus te verlagen. Wanneer ze in contact met ons zijn, beginnen katten te spinnen: slapen met een kat neemt onze angsten en stress weg en helpt ons beter te rusten.

Ze steunen je in moeilijke tijden

Dieren laten ons nooit alleen voelen. Onderzoek heeft aangetoond dat het bezitten van een kat de bloeddruk verlaagt en woede en angst vermindert. Door middel van interviews is ontdekt dat katten een constante bron van gezelschap zijn (83% van de gevallen) en dat ze aanwezig zijn in tijden van nood (67%). Onderzoekers geloven dat het leven met een kat ons zelfvertrouwen en het niveau van endorfine verhoogt.

Advertisement

Het hebben van katten kan allergieën bij kinderen verminderen

Een studie toonde aan dat als kinderen jonger dan één jaar in constant contact zijn met een kat, ze minder snel allergieën ontwikkelen tijdens de groei.

Kortom, een kat in huis hebben kan alleen maar goed voor ons zijn, ze verbeteren onze gezondheid en ons humeur. Het is tijd om een nieuwe vriend te verwelkomen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt