Deze doe-het-zelf bijenkorf kan ons helpen de bijen te redden en onze omgeving te beschermen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze doe-het-zelf bijenkorf kan ons…
20 foto's laten zien waarom het leven met een Newfoundlander de kwaliteit van je leven enorm zal verbeteren Het Star Wars-themapark van $1 miljard staat op het punt te openen: van de nieuwste luchtfoto's gaan de fans uit hun dak

Deze doe-het-zelf bijenkorf kan ons helpen de bijen te redden en onze omgeving te beschermen

Door Janine
2.262
Advertisement

Bijen zijn een biologische indicatie voor de kwaliteit van het milieu: hoe meer bijen er zijn, hoe gezonder de lucht en de rijke en gezonde vegetatie. Helaas verdwijnen bijen de laatste tijd, als gevolg van klimaatverandering en vooral het gebruik van pesticiden, en neemt de populatie van deze "sociale insecten" af.

Maar veel mensen werken eraan om deze insecten te helpen overleven.

via: Time
foto: Max Pixel

Gelukkig kunnen twee soorten bijen door de mens worden grootgebracht: de Apis mellifera en de Apis cerana. Deze twee soorten zijn ook honingproducenten. Om deze reden zou het bouwen van een bijenkorf, naast een waardevolle hulp voor bijen, ook een goede manier kunnen zijn om biologische honing van hoge kwaliteit te verkrijgen. Je hebt alleen een kit voorverpakte bijenkorven nodig, die eenvoudig online beschikbaar zijn. Voor degenen die handig zijn, is het voldoende om twee lagen multiplex, een paar houten stokjes, twaalf glazen potten en een blik met houtverf te hebben.

foto: Twitter

De multiplexplaten vormen het bovenste en onderste deel van de bijenkorf en kunnen met elke kleur worden geverfd, daarna moeten er 12 gaten in het triplex worden aangebracht en moeten de houten staven als bijenkorf frame worden gebruikt. Dan moeten de 12 glazen potten gesteriliseerd worden. Op de opening van elke pot wordt dan een ring of een dikte geplaatst die het gewicht ondersteunt.

Advertisement
foto: Twitter

Voordat je de glazen potten in de gaten van de bijenkorf steekt, moet je stukken honingraat of een kleine kam toevoegen: dit trekt bijen aan en helpt hen bij de constructie van hun eigen bijenkorf.

Door alles te verstevigen, hebben we een perfecte zelfgemaakte korf. Na een paar dagen zullen de eerste bijen, aangetrokken door de honingraat of de kam die we in de potten hebben gestoken, in onze bijenkorf gaan wonen en heerlijke biologische honing produceren. Op dit punt is het enige dat overblijft wachten tot de potten door de bijen worden gevuld. Als ze eenmaal vol zijn, verwijder je ze gewoon uit de korf en bedek je ze. 

Advertisement

Maar pas op, want de potten met vers geproduceerde honing hebben de neiging heel snel op te warmen, als ze eenmaal zijn afgedekt: zet ze in de schaduw om te voorkomen dat ons werk en dat van de bijen teniet wordt gedaan.

Bijen spelen een fundamentele rol voor onze planeet: ze gaan van boom naar boom, van bloem naar bloem, ze laten de bestuiving en groei van de vegetatie van de aarde toe. Met de juiste apparatuur is het eenvoudig om een resistente bijenkorf en een comfortabele omgeving voor deze insecten te bouwen die stilletjes ons leven redden.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt