Een Italiaanse kernfysicus patenteert een nieuw apparaat om tumoren in een seconde te "verbranden" - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Italiaanse kernfysicus patenteert…
Scholen in Finland hebben een methode bedacht om pesten te bestrijden... en het levert onverwachte resultaten op 15 te gekke foto's die ons de ontwapenende schoonheid van Moeder Natuur laten zien

Een Italiaanse kernfysicus patenteert een nieuw apparaat om tumoren in een seconde te "verbranden"

12.162
Advertisement

Kanker kan ongetwijfeld worden beschouwd als de ziekte van onze eeuw: het is echt moeilijk om tegenwoordig een familie te vinden die er niet mee te maken heeft gehad, met vaak geen positieve afloop. De wetenschap is voortdurend op zoek naar nieuwe genezende technieken en dankzij hen kunnen steeds meer mensen die moeilijke fase van het leven overwinnen door terug te keren naar een normaal bestaan.

Vandaag willen we je vertellen over een nieuw doel gesteld door de geneeskunde en de technologie: een techniek van "bombardementen” van de tumorale massa's waaraan een jonge Italiaanse kernfysicus aan de ontwikkeling hiervan deelnam.

De techniek, uitgelegd in eenvoudige woorden, bestaat erin om de tumormassa in een seconde te “verbranden" met een elektronenbundel gegenereerd door een laser, door de tumor binnen enkele seconden en zonder bijwerkingen te elimineren. De procedure was opgezet in het onderzoekscentrum ELI-Beamlines in Dolni Brezany, vlakbij Praag, waar de wetenschapper uit Bari Gabriele Grittani aan meewerkte.

De gepatenteerde machine maakt gebruik van ultra-energetische elektronenbronnen, die rond de tumormassa worden gerangschikt door deze vanuit verschillende hoeken te bestralen. Het gebruik van elektronen, die sneller en lichter zijn, beperkt de collaterale schade aan de weefsels van de patiënt aanzienlijk.

Op dit moment bevindt het apparaat zich in de prototype fase, maar de veelbelovende resultaten hebben de weg vrijgemaakt voor de eerste praktische experimenten, die zich richten op long- en prostaatkanker.

Rest ons nog het hele onderzoekscentrum en de onderzoeker Gabriele Grittani veel succes te wensen. We zijn ervan overtuigd dat we er in de toekomst meer over zullen horen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt