Deze biologisch afbreekbare koffiebekers bevatten zaden: als je ze weggooit, worden het bomen

Janine image
door Janine

23 April 2019

Deze biologisch afbreekbare koffiebekers bevatten zaden: als je ze weggooit, worden het bomen
Advertisement

We doen er alles aan om vervuiling te bestrijden. De oorlog die de aarde voert tegen dit enorme probleem heeft twee geweldige oplossingen: 1) minder vervuilen, met behulp van biologisch afbreekbare producten; 2) meer bomen planten, waardoor we meer zuurstof kunnen produceren door het percentage koolstofdioxide in de lucht te verminderen.

Het idee van het Californische bedrijf Reduce. Reuse. Grow combineert deze twee elementen tot één innovatief product: een ecologische beker dat de zaden van een boom bevat.

Advertisement
Reduce. Reuse. Grow

Reduce. Reuse. Grow

Door het gebruik van het Kickstarter-platform, een website die het mogelijk maakt om donaties te vragen aan mensen op internet, heeft het bedrijf fondsen gevonden om het project van het maken van biologisch afbreekbare bekers die kunnen worden geplant om nieuwe bomen te verkrijgen, te voltooien.

Het idee is eenvoudig maar geniaal: tijdens de productie worden, samen met de andere elementen, de zaden van de bomen in de bekers gevoegd, terwijl het bedrijf na de verkoop de klanten aanmoedigt om de bekers te begraven of ze terug te brengen naar het bedrijf, dat ervoor zorgt ze te planten.

Alex Henige, directeur van Reduce. Reuse. Grow zei dat hij enthousiast was omdat de biodiversiteit in Californië - waar het bedrijf zich bevindt - ervoor zorgt dat een enorme hoeveelheid plantensoorten getest kan worden. Dit, in combinatie met het feit dat wegwerpbekers elke dag op grote schaal worden gebruikt, is een goed voorteken voor het succes van het idee.

Advertisement
pixabay

pixabay

Het productieproces van de nieuwe beker is zelfs niet onderhevig aan specifieke problemen: het enige nadeel was om de zaden te testen of ze bestand waren tegen de temperaturen van de dranken. Op dit punt merkte het onderzoeksteam na verschillende tests echter op dat veel zaden al voorzien zijn door de natuur van het vermogen om de moeilijkste weersomstandigheden te weerstaan.

Helaas lukt het niet alle bekers om bomen te worden. Om deze reden blijft het bedrijf de omhulzing van de nieuwe bekers en de te gebruiken zaden testen om 100% van de bekers te kunnen maken en te laten groeien.

Ondertussen zijn de eerste verkopen al gerealiseerd en in Californië zijn de plantbare bekers in huizen en bars al beginnen te circuleren.

We hopen dat het project kan blijven groeien door zijn activiteiten uit te breiden naar andere landen in de wereld en nieuwe groene gebieden over de hele wereld te creëren.

Advertisement