Deze 7 bekende bedrijven gebruiken geen plastic meer om het milieu te beschermen voordat het te laat is

Janine image
door Janine

25 April 2019

Deze 7 bekende bedrijven gebruiken geen plastic meer om het milieu te beschermen voordat het te laat is
Advertisement

Wist je dat een recente studie heeft berekend dat de hoeveelheid afval in de oceanen voor 2050 die van vis zal overtreffen? Het lijkt absurd, maar dit is slechts een van de negatieve gevolgen van het verspillen van elk type plastic dat we decennia lang hebben misbruikt, en nu is de horizon van een schone en veilige planeet een steeds verder weg gelegen utopie.

Maar deze bedrijven die over de hele wereld bekend zijn hebben bijzondere initiatieven genomen om afval te bestrijden en hoop te geven aan onze lijdende planeet.

via CNN

Advertisement

Rimping

Rimping

Facebook

Deze beroemde keten van Thaise supermarkten verpakt groenten en fruit in bananenbladeren in plaats van plastic; deze planten zijn 100% biologisch, biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar, waardoor ze een ecologisch duurzaam alternatief zijn dat perfect is voor producten op basis van olie in regio's waar ze in overvloed groeien.

Advertisement

For The Better Good

Dit beroemde bedrijf dat drinkwater in handige flessen aanbiedt, heeft langzamerhand het gebruik en de consumptie van plastic opgegeven en zijn klanten voorzien van flessen gemaakt van natuurlijk zetmeel dat is gewonnen uit op zetmeel gebaseerde planten en ecologische inkten, maar daar houdt het niet mee op. For The Better Good biedt ook biologisch afbreekbare flessen met lege etiketten aan alle drankproducenten die met hun producten willen overschakelen op ecologische duurzaamheid.

Subway

Deze bekende fastfoodketen probeert het gebruik van wegwerpplastic te vermijden door het verpakkingsbeleid te wijzigen. Nu biedt Subway voor elke bestelling geen plastic zakken meer, maar alleen op aanvraag. Verpakkingen zoals saladebakjes, deksels en cateringborden worden nu gemaakt met 95% recyclebaar materiaal.

Adidas

Parallel aan Parley for the Ocean, een wereldwijd netwerk dat denkers en bedrijven samenbrengt die zich richten op het beschermen van onze oceanen tegen vervuiling, heeft Adidas een nieuwe kledinglijn ingehuldigd die plastic restjes gebruikt die zijn verzameld aan kusten en in kustgebieden om meer internationale bedrijven aan te moedigen om het gebruik van nieuw plastic te staken.

Starbucks

Plastic rietjes behoren tot de producten die tot de belangrijkste oorzaken van vervuiling van het milieu en de oceanen van onze planeet horen; dit is de reden waarom de bekende Angelsaksische keten Starbucks alle plastic rietjes in 2020 zal elimineren en ze zal vervangen door biologisch afbreekbare en composteerbare rietjes, inclusief enkele grappige rietjes die na het drinken van de drank zelfs kunnen worden opgegeten!

Advertisement

Ecoffee Cup

Om de verspilling van papieren bekertjes tegen te gaan, heeft de Britse keten met succes een multifunctionele beker getest die, mits er zorgvuldig mee wordt omgegaan, tot zes jaar kan meegaan. Deze nieuwe beker is gemaakt van natuurlijke vezels, maïszetmeel, hars en eetbare siliconen.

Ecovative

Het bedrijf maakt 100% biologisch afbreekbaar materiaal dat in de meeste gevallen als verpakking wordt gebruikt; het basiselement van hun specifieke “cultivatie” is het mycelium, een volledig recyclebare en composteerbare wortelstructuur van champignons. Het zogenaamde "MycoComposite" materiaal kan daarom worden gebruikt voor voedselverpakkingen, meubels, schoenen, woondecoraties en nog veel meer!

Wat vind je van de initiatieven van deze bedrijven? Zullen ze in staat zijn de planeet hoop te geven, welke nu overspoeld is met plastic?

Advertisement