Deze werkgever geeft werknemers een bonus van $2.000 om te besteden aan vakanties: dit zijn de effecten die het heeft gehad

Janine image
door Janine

23 Mei 2019

Deze werkgever geeft werknemers een bonus van $2.000 om te besteden aan vakanties: dit zijn de effecten die het heeft gehad
Advertisement

Tweeduizend dollar per jaar om op vakantie te gaan, waar dan ook en zelfs meer dan eens: als je bij Steelhouse werkt, is het mogelijk. Dit is het beleid dat Mark Douglas, CEO van het Amerikaanse marketing- en reclamebedrijf, sinds 2011 heeft aangenomen voor zijn werknemers.

Het is heel eenvoudig: boek je ticket en je ontvangt de volgende dag een terugbetaling. Als je geen contant geld kunt anticiperen, gebruik je de bedrijfscreditcard. Wanneer je terugkeert van je vakantie, kun je aanspraak maken op een terugbetaling van de kosten van Steelhouse, tot een maximum van tweeduizend dollar.

via businessinsider.com

Advertisement
pixabay

pixabay

Vanzelfsprekend is een dergelijke maatregel gebaseerd op vertrouwen. Het ontvangen van een dergelijke bonus maakt de werknemers van Douglas verantwoordelijk, die onvermurwbaar is over het gebruik van het geld. Het is onmogelijk om hetzelfde bedrag als “extra” te ontvangen: het moet worden uitgegeven aan een reis en voor plezier, op voorwaarde dat er niets illegaals gebeurt.

Dergelijke vrijgevigheid zou kunnen suggereren dat medewerkers van Steelhouse de neiging hebben om lui en onproductief te zijn. Integendeel: zoals Douglas uitlegt, is de productiviteit hoger dan ooit. In de afgelopen drie jaar hebben slechts vijf van de 250 werknemers hun baan opgezegd, drie vanwege redenen die niet strikt gerelateerd zijn aan het werk.

Advertisement
pixabay

pixabay

Het feit dat de meeste van de teamleden jonger dan 30 jaar zijn, pleit voor enthousiasme voor deze bepaling en beoogt volgens Douglas toekomstige beleidsmaatregelen te stimuleren in bedrijven die op een dag de werknemers in staat zullen zijn te creëren. Dezelfde CEO van Steelhouse haalde namelijk zijn inspiratie om dit bedrijfsbeleid te promoten vanuit zijn eerdere werkervaring.

pexels

pexels

Een echte aanmoediging voor de vakantie dus, die in eerste instantie de werknemers van het bedrijf ongelovig liet. Volgens statistieken heeft ongeveer 40% van de Amerikanen de neiging om niet ten volle te profiteren van vakantiedagen, uit angst voor enige weerslag op het werk.

Het is precies deze tendens die Douglas, op zijn eigen manier, zou willen omkeren, in de hoop dat zijn model door andere bedrijven in overweging zou kunnen worden genomen. Meer uitgerust personeel betekent meer productieve werknemers, meer gemotiveerd om dag na dag te werken. Het volstaat om de perspectieven te verruimen en je te verwijderen van de traditionele schema's om dit te realiseren.

Advertisement