15 bedrijven die met een simpel gebaar van de wereld een betere plek wisten te maken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
15 bedrijven die met een simpel gebaar…
Blauw voor jongens en roze voor meisjes? Vroeger was dat niet zo Ongezond eten is slechter dan roken: 11 miljoen sterfgevallen zijn te wijten aan slechte voeding, dat onthult een studie

15 bedrijven die met een simpel gebaar van de wereld een betere plek wisten te maken

425
Advertisement

Er zijn altijd twee soorten mensen op de wereld geweest: zij die proberen er een betere plek van te maken en zij die door nalatigheid of boosaardigheid hun toestand verslechteren. De manieren om het te verbeteren zijn eindeloos, maar ze gaan allemaal uit van de samenwerking tussen mensen: vriendelijk zijn voor anderen, iets doen om ze zich beter te laten voelen, is de eerste stap om een open geest te hebben en bereid te zijn om ook iets belangrijkers te doen voor de mens.

Hier is een lijst met aardige handelingen die mensen of bedrijven hebben gedaan, die van de wereld beslist een betere plek om te leven hebben gemaakt.

1. Dit bedrijf van kinderkleding moedigt het recyclen aan door op de labels ruimtes te maken om de naam van elke eigenaar te schrijven.

2. Op het bord staat geschreven: "Als je werkeloos bent en schone kleding nodig hebt voor een sollicitatie, maken wij het gratis voor je schoon!"

Advertisement

3. Deze winkel geeft aan hoe laat er minder klanten zijn, om je boodschappen in alle rust te kunnen doen.

4. Tijdens een bijzonder hete dag is er voor iedereen in deze winkel gratis water.

5. Deze plek in Duitsland staat eigenaars toe hun honden mee naar binnen te nemen als het buiten te heet is om ze achter te laten.

Advertisement

6. Deze winkel in Schotland biedt gratis tweedehands schooluniformen.

7. Dit biermerk gebruikt de gevaarlijke plastic ringen om blikjes bij elkaar te houden niet meer.

Advertisement

8. Een wasmiddel in een gerecyclede kartonnen fles.

9. Op het dak van dit Koreaanse bedrijf bevindt zich een gratis fitnessruimte voor de werknemers

Advertisement

10. Een gratis kop koffie voor elke volle emmer afval van het strand: een bijzonder initiatief voor een schonere zee!

11. Dit bedrijf biedt werk aan daklozen, immigranten en degenen die de weg van sociale rehabilitatie volgen.

12. Deze bar gebruikt geen overvloedig wegwerp plastic meer en vervangt het met bestek gemaakt van avocadozaden, dat in 240 dagen biologisch afbreekbaar is.

13. Een Japans bedrijf heeft zes dagen extra vakantiedagen verleend aan niet-rokende werknemers om de uren pauze van rokende werknemers te compenseren.

14. De app Be My Eyes helpt mensen met een visuele beperking om zich in de wereld te oriënteren: je kunt 24 uur per dag contact opnemen met een van de vele vrijwilligers om hulp te vragen.

foto: Be My Eyes

15. In plaats van door het afval van de pizzeria te snuffelen, nodigen de eigenaren van dit restaurant diegenen uit die het zich niet kunnen veroorloven om binnen een paar stukjes pizza te vragen. Er worden geen andere vragen gesteld!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt