De Keukenhof in Nederland: 4 miljoen bloeiende tulpen emotioneren toeristen van over de hele wereld

Janine image
door Janine

29 April 2019

De Keukenhof in Nederland: 4 miljoen bloeiende tulpen emotioneren toeristen van over de hele wereld
Advertisement

Denk aan alle kleuren van de regenboog, meng ze met de buitengewone verscheidenheid aan kleuren van Moeder Natuur en je hebt het schilderachtige spektakel van het botanische park Keukenhof in de plaats Lisse in Nederland. De bloemententoonstelling vindt hier al zeker 70 jaar plaats en de onbetwiste schoonheid van de kleuren van de symbolische bloem van Nederland trekt jaarlijks een aanzienlijk aantal toeristen van over de hele wereld aan.

Advertisement

Het botanische park van het dorp Lisse, op een half uur van Amsterdam, werd in de vijftiende eeuw vlakbij een kasteel aangelegd; met zijn 32 hectare werd het park Keukenhof 70 jaar geleden beroemd toen de eerste tentoonstelling met tulpen van over de hele wereld er plaatsvond; het bloemenfestival Keukenhof vindt tegenwoordig plaats van eind maart tot half mei.

Advertisement

Er bloeien ongeveer 7 miljoen bollen in het park, waaronder 4 miljoen tulpen van verschillende variëteiten; aan deze typische bloemen uit Nederland voegen zich narcissen, orchideeën en hyacinten in deze jaarlijkse bloemententoonstelling. Met zijn 32 hectare is het mogelijk om de Keukenhof te voet of met de fiets te bezoeken, dankzij de 9 km lange fietspaden, omgeven door thematuinen, tentoonstellingspaviljoens, een gevarieerde keuze aan cafés om even iets te drinken en souvenirwinkels.

De beste tijd om het park te bezoeken is halverwege april, wanneer de tulpen en andere bloemsoorten er op hun best bij staan.

Advertisement
Advertisement

De kleurenexplosie van de Nederlandse botanische tuin is echt het bewijs dat Moeder Natuur ons elke keer weer met verwondering achterlaat!

Advertisement