In Australië is een slang met 3 ogen gevonden: op foto’s ziet het eruit als een mythisch wezen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In Australië is een slang met 3 ogen…
Een man maakt een prachtige boom in zijn woonkamer, en de kat lijkt het eindresultaat zeer te waarderen Dit is de kleinste kat ter wereld: het leeft in India en past in de palm van je hand

In Australië is een slang met 3 ogen gevonden: op foto’s ziet het eruit als een mythisch wezen

Door Janine
2.066
Advertisement

Als er een plek op aarde is waar de meest bizarre dieren en de meest eigenaardige plantensoorten leven, is het zeker Australië. Het is hier namelijk dat de parkwachters in het noorden van het land een slang met 3 ogen hebben gevonden - allemaal functionerend. Een uiterst zeldzame aandoening die de experts in eerste instantie verbluft achterliet en die vervolgens toeliet om sommige anatomische aspecten van het reptiel beter te begrijpen. Hier zijn de op Facebook geplaatste foto's van de legendarische drieogige slang.

De rangers lieten weten dat het om een python gaat, en daarom werd het Monty genoemd - als verwijzing naar de succesvolle Britse komediegroep in de jaren '70, Monty Python.

De volwassen exemplaren van de soort kunnen 4 meter lang worden, maar Monty is slechts 40 centimeter lang, omdat hij ongeveer drie maanden oud was. Slangen van zijn soort zijn wijdverspreid in Australië, Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea.

Het feit dat Monty werd geboren met drie ogen is te wijten aan een aangeboren misvorming: de parkwachters die hem vonden beweren dat het verbazingwekkend is dat hij zo lang in de natuur heeft overleefd, met zo'n misvorming: "Hij moet het vast heel moeilijk hebben gevonden om te eten, voor hij vorige week overleed, "zeiden ze op Facebook in een post.

Monty was namelijk voorbestemd om niet lang te leven: zijn lichaam werd geschonken aan de Commonwealth Wetenschappelijke en industriële Onderzoeksorganisatie in de stad Darwin.

Advertisement

Uit de uitgevoerde analyses bleek dat het derde oog volledig functioneel was: dankzij het röntgenonderzoek konden de experts zien dat de vervorming niet te wijten was aan de fusie van twee afzonderlijke koppen, zoals aanvankelijk werd gedacht. Monty had maar één schedel, maar met drie ogen.

Hoewel vervormingen bij reptielen heel gewoon zijn - zoals slangen met twee hoofden - is Monty een uitzonderlijk geval: er zijn meer drieogige slangen in de filmwereld dan in werkelijkheid!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt