Moeders met drie kinderen zijn het meest gestrest: dat onthult een verrassend onderzoek - Curioctopus.nl
x
Moeders met drie kinderen zijn het meest…
India: een fotograaf maakt prachtige beelden van de Indiase reuzeneekhoorn die een meter lang kan worden Hennep is het nieuwe eikenhout: dit is de reden waarom

Moeders met drie kinderen zijn het meest gestrest: dat onthult een verrassend onderzoek

10 Mei 2019 • Door Janine
2.054
Advertisement

Het hebben van een kind is een van de meest emotionerende gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Er twee hebben is net zo ontroerend, maar het maakt de moeilijkheden in verband met de groei en opvoeding van kinderen duidelijker. En als je er nog meer hebt?

Volgens een onderzoek uitgevoerd door de Amerikaanse krant Today, zijn moeders met drie kinderen veel gestrester dan degenen met twee of zelfs vier kinderen. Een behoorlijke lading verantwoordelijkheden in verhouding met degenen die slechts één of twee kinderen opvoeden.

via: Today
foto: Max Pixel

De studie verzamelde de meningen van meer dan zevenduizend moeders en toonde aan dat vrouwen met drie kinderen gemiddeld meer gestrest waren dan degenen met twee of met vier kinderen. Volgens geleerden gebeurt dit omdat moeders met twee kinderen beter met behoeften weten om te gaan, zowel hun eigen als die van hun kinderen, terwijl moeders met 4 kinderen een soort van rust en bewustwording zouden bereiken.

De huidige studie vroeg ook aan Amerikaanse moeders wat ze stressvol vonden. De moeders met drie kinderen antwoordden dat de problemen waarmee ze elke dag te maken krijgen er in wezen drie zijn: geld, de balans tussen werk en kinderen, en het gebrek aan hulp van de partner die de neiging heeft om zich als een extra kind te gedragen.

foto: Pxhere

Volgens onderzoek door psychiater Janet Taylor zouden moeders met drie kinderen meer gestrest zijn omdat ze niet langer aan hun behoeften kunnen voldoen, zoals sporten, ontspannen, een hobby, een warm bad nemen, bezig zijn met hun werk. En drie lijkt precies het subtiele onderscheid te zijn tussen een gelukkig en bewust leven en een die in plaats daarvan gemarkeerd is door spanning en stress.

Ben je toch van plan om voor een derde te gaan? Laten we dan hopen dat het een tweeling wordt!

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt