Leeuwen opgegroeid in kooien en vervolgens voor de lol vermoord door betalende jagers: een vreselijke realiteit onthuld - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Leeuwen opgegroeid in kooien en vervolgens…
De 15 meest unieke soorten waarvan je niet wist dat ze bestonden in de natuur Tuinieren is net zo goed als naar de sportschool gaan: dit is waarom, volgens een onderzoek

Leeuwen opgegroeid in kooien en vervolgens voor de lol vermoord door betalende jagers: een vreselijke realiteit onthuld

807
Advertisement

Ze noemen het “canned hunting”, en aan de hand van de naam begrijp je al dat er niets goeds mee bedoeld wordt. Het is een gruwelijke praktijk die wordt uitgevoerd in Zuid-Afrika, waar wilde dieren worden geboren en opgegroeid in kooien om vervolgens te worden vermoord door rijke jagers.

Een business met verbijsterende cijfers, omdat deze rijke gewapende mannen bereid zijn om tot $50.000 te betalen om de "sensatie" mee te maken van het doden van een leeuw met hun eigen handen. De dieren worden in kleine omheinde kooien gehouden, uitsluitend gefokt om het doelwit te zijn van dit macabere tijdverdrijf.

foto: maxpixel

Hoe groter het dier, hoe meer je betaalt: een bloederige farce waarin de leeuwen gewoon "goederen" zijn, "objecten" waar geld mee te verdienen valt.

Ja, want eenmaal gedood blijft het lot van de majestueuze wilde katachtige bruut. Hun botten worden namelijk gebruikt om medicijnen te produceren en “per kilo” te verkopen aan landen als Vietnam, Thailand en Laos.

Onderzoeken hebben geschat dat uit Zuid-Afrika, waar echte “fokkerijen" zijn die zich hieraan wijden, ongeveer 800 skeletten van leeuwen die zijn gefokt en gedood in gevangenschap worden geëxporteerd, wat meer dan 100 dollar per kilo kan kosten, en tot 6.000 voor een heel skelet.

En de leeuwen die voor deze vreselijke praktijken bestemd zijn, zijn er volgens onderzoeken en aanklachten van milieuactivisten ongeveer 12.000.

De kwestie is door verschillende partijen bekend gemaakt: de nieuwste onthullingen met cijfers en details kwamen van de Britse politicus Michael Ashcroft. Een noodzakelijke en dringende oplossing die voor eens en voor altijd een einde maakt aan deze vreselijke praktijken lijkt echter nog ver weg.

Advertisement

Integendeel, het meest reële vooruitzicht is dat in Zuid-Afrika, en niet alleen, er veel andere fokcentra van dit type bestaan die, omdat ze volledig illegaal zijn, erin slagen om aan welke vorm van volkstelling dan ook te ontsnappen.

De meedogenloosheid van de mens lijkt geen grenzen te kennen, zelfs om een praktijk als stropen nog wreder te maken.

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt