20 door de mens verlaten plaatsen die uit een horrorfilm lijken te komen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
20 door de mens verlaten plaatsen die…
De impact van een meteoriet op aarde is geen verre mogelijkheid: de waarschuwing van de beheerder van de NASA Vandalen verwoesten en verbranden een kamp voor het redden van zeeschildpadden

20 door de mens verlaten plaatsen die uit een horrorfilm lijken te komen

985
Advertisement

Zeer hoge kosten van onderhoud of gebrek aan gebruik zijn slechts enkele van de redenen waarom veel van de door mensen gemaakte mega-constructies over de hele planeet ongebruikt of zelfs verlaten zijn, waardoor een spookachtig spoor achterblijft dat van deze plaatsen interessante plekken maakt die helpen om een verontrustende sfeer te creëren die uit een horrorfilm lijkt te komen.

De reis die we vandaag maken zal vol heftige emoties zijn!

De Marine Forten van Maunsell, gebouwd op de rivier de Theems in 1942 door de Britse marine om de Duitse vijand te bevechten, nu verlaten.

Het metrostation Chamberì in Madrid; verlaten in 1966, wordt het nu gebruikt als spoorwegmuseum.

Advertisement

De luchtvaartbasis van Amarc, in de Mohave-woestijn in Tucson, Arizona, is de grootste "begraafplaats" van vliegtuigen in de wereld!

Het psychiatrisch ziekenhuis van Danvers, een van de meest "spookachtige" verlaten plaatsen in de Verenigde Staten van Amerika!

De ondergrondse stad van Mao Tse Tung. Gebouwd in 1970 in het geval van mogelijke nucleaire aanvallen, werd in de daaropvolgende decennia gebruikt als schuilplaats voor daklozen.

Advertisement

Unuya, beroemd om zijn uitgestrekte zoutvlakten in Bolivia, is ook een populaire toeristische plek voor zijn kerkhof van verlaten treinen.

De crypten van Laecker en Namen, in België, werden in 1878 gebouwd als alternatief voor de traditionele begraafplaats. Vanwege de vochtigheid werden ze echter verlaten.

Advertisement

Het pretpark Takakonuma in Japan, ingehuldigd in 1973, werd het volgende decennium verlaten voor andere meer moderne attracties.

Het treinstation van Canfranc in Noord-Spanje. Gebouwd aan het begin van de 19e eeuw om het land met Frankrijk te verbinden, werd vervolgens verlaten na 10 jaar onvermoeibaar werk.

Advertisement

De stad Pripiat, een van de meest beschadigde door de onheilspellende kernramp van Tsjernobyl. In 1986 werden de 50.000 inwoners geëvacueerd, waardoor veel huizen vol herinneringen achterbleven...

De Cà Dario in Venetië wordt beschouwd als een gebouw waar een vloek op rust: van 1483 tot 1993 zijn alle bewoners tragisch aan hun einde gekomen!

Het "Thorax" ziekenhuis in Terrassa, Spanje werd verlaten door zijn tuberculosepatiënten in 1997; sindsdien lijkt het er te spoken...

De Villa Excelsior in Luarca in Spanje werd in 1912 door een zakenman gebouwd, maar zijn erfgenamen besloten toen om de plaats te verlaten ...

In de Aralzee, aan de grens met Kazachstan, zijn tientallen verlaten schepen die uit post-apocalyptische films lijken te komen.

Veel van de verlaten vuurtorens aan de noordkust van Rusland zijn gebouwd om de route van de schepen tijdens de winter te verlichten, waar het zonlicht nooit komt vanwege de nabijheid van de Noordpool.

De theaterbioscoop Varia in Charleroi in België werd in 1913 in art-nouveaustijl gebouwd, maar door de technologische vooruitgang is het vandaag in onbruik geraakt.

In Teufelsberg, vlakbij Berlijn, blijven de torentjes die de Amerikaanse geheime diensten gebruikten om de geheime plannen van Rusland tijdens de Koude Oorlog te “bespioneren” intact, maar worden niet meer gebruikt.

De begraafplaats van Abney Park in Londen is een verborgen oase waar grafstenen en beelden middenin het groen niets anders doen dan een gotische sfeer creëren... griezelig!

In Rusland kunnen bases voor onderzeeërs die na verloop van tijd zijn verlaten, nog steeds worden bezocht; deze dienden om onderdak te bieden aan de reuzen van de zee en werden vaak in de rots van een berg gegraven.

Een verlaten veterinaire school in Bulgarije. Een nogal... spookachtige afsluiting van deze galerij!

De rillingen lopen over je rug als je de foto’s van deze verlaten gebouwen ziet. Velen van hen zijn absoluut een bezoek waard, maar de angst om een of andere kwaadwillende geest te ontmoeten is hoog!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt