Een kat in huis hebben is goed voor hart en geest: hier zijn 5 redenen om er een te adopteren

Janine image
door Janine

15 Mei 2019

Een kat in huis hebben is goed voor hart en geest: hier zijn 5 redenen om er een te adopteren
Advertisement

Honden zijn de beste vriend van de mens, maar katten zijn niet minder. Niet alleen zijn het rustige levensgezellen die kalmte en sereniteit uitstralen, maar een wetenschappelijk onderzoek benadrukt hoe hun aanwezigheid in huis een wondermiddel is dat stressniveaus verlaagt, humeurigheid verwijdert en helpt bij het reguleren van de hartfuncties. Precies om deze reden gebruiken steeds meer technieken voor huisdiertherapie katten als uitstekende metgezellen voor mensen die lijden aan hartziekten.

Hier zijn 5 redenen waarom je er onmiddellijk één zou moeten adopteren!

via Fondazione Iseni

Advertisement
Liz Henry/Flickr

Liz Henry/Flickr

  • Een kat weet hoe hij moet troosten: het is een geruststellende aanwezigheid in huis, degenen die ermee samenleven, slagen er vaak in om het verlies van een naaste gemakkelijker te overwinnen; soms kan zelfs stoom afblazen door met je huisdier te praten onverwacht positieve effecten op de stemming hebben.
  • Het beschermt tegen astma en allergieën: kinderen die veelvuldig in contact komen met katten, zijn vaak beter beschermd tegen allergieën zoals die veroorzaakt door mijten, ambrosia en grassen in vergelijking met dierenhaar.
  • Introversie en gevoeligheid komen samen: diegenen die thuis een kat bezitten hebben, veel meer dan bij honden, een introvert, creatief karakter, een hoge gevoeligheid en zijn betrouwbaarder.
Advertisement
Pexels

Pexels

  • Je slaapt beter met een kat: een onderzoek meldt dat degenen die met een kat slapen of in de buurt ervan beter slapen dan het gemiddelde; dit komt omdat oxytocine, het gelukshormoon, wordt geproduceerd door in contact te staan met kattenharen, en dit geeft ons rust en kalmte.
  • Katten voorkomen hartstoornissen: een ander onderzoek heeft in plaats daarvan benadrukt hoe, bij een steekproef van 4000 mensen, diegenen die meer dan 10 jaar een kat in huis hadden 30% minder risico liepen om te lijden aan een hartziekte dan het gemiddelde.

Kortom, er is geen beter medicijn dan het hebben van een zachte en vreedzame kat in onze armen die ons slechte humeur in een oogwenk laat verdwijnen... en ze zijn goed voor ons hart!

Source: 

Advertisement