Dit bedrijf transformeert de as van huisdieren in prachtige amuletten om voor altijd te worden bewaard - Curioctopus.nl
x
Dit bedrijf transformeert de as van…
Het laatste 30 ideeën gezien over de hele wereld die OVERAL verspreid zouden moeten worden

Dit bedrijf transformeert de as van huisdieren in prachtige amuletten om voor altijd te worden bewaard

14 Mei 2019 • Door Janine
1.440
Advertisement

Wie ooit een dierbaar huisdier heeft verloren, weet hoe moeilijk het is om dat moment onder ogen te zien.

Bijna als een mens, kunnen honden en katten een getrouwe en vriendschappelijke aanwezigheid vertegenwoordigen, die weet hoe je onvoorwaardelijke liefde als geen ander kunt geven.

Om deze reden kan de leegte, wanneer ze ons verlaten, bij velen groot zijn, en even zo groot kan de wens zijn om hun herinnering zoveel mogelijk levend te houden.

Voorwerpen, kleding, juwelen: wanneer een van onze dierbaren komt te overlijden, kunnen we veel "fysieke herinneringen" hebben die we graag bij de hand willen houden, zodat we de essentie van de overledene dicht bij ons kunnen voelen.

Hoe doe je dat bij viervoeters?

Het bedrijf Davenport Memorial Glass, dat gespecialiseerd is in het maken van herdenkingsvoorwerpen uit as van huisdieren, vroeg het zich af.

Een origineel idee, dat leven geeft aan unieke en mooie herinneringen in glas om naar te kijken en mee te nemen.

Uitgaande van het feit dat er geen formele gewoonten zijn voor de herdenking van huisdieren en dat niet iedereen besluit ze te begraven op een speciale begraafplaats, zijn de voorwerpen van Davenport een waardevol hulpmiddel om ze te herinneren.

Wat as van het gecremeerde dier en het is klaar: Cameron Davenport slaagt erin om "magisch" kleine stukjes kunst te maken. De hangers of afgietsels van de poten lijken het meest gevraagd, en de foto's laten je zien waarom.

Advertisement

Het geheim van hoe de as erin slaagt om zich in het glas te mengen, onthult Cameron liever niet. We weten alleen dat dit soort kunst al lang bestaat en dat Davenport de oude technieken heeft weten te combineren met moderne methoden van glasblazen, mede dankzij de genomen lessen van de glaskunstenaar Phil Siegel.

Natuurlijk krijgen de kleine meesterwerken van Cameron gestalte uit trieste en misschien traumatische ervaringen voor degenen die bij hen iets bestellen. Zijn behendigheid en zijn ongelooflijke artistieke vaardigheden slagen er echter in om de herinnering aan de geliefde huisdieren nooit volledig te verliezen.

foto: unsplash
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt