Adembenemende uitzichten en voortreffelijk eten: dit is wat het betekent om eersteklas te reizen op de Glacier Express - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Adembenemende uitzichten en voortreffelijk…
Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je een week lang 3 dadels per dag eet De meest eenzame mensen zijn ook de meest intelligente, dat zegt een wetenschappelijke studie

Adembenemende uitzichten en voortreffelijk eten: dit is wat het betekent om eersteklas te reizen op de Glacier Express

860
Advertisement

De trein nemen kan stressvol zijn, dat is waar. Als we bijvoorbeeld denken aan al die pendelaars die dagelijks verschillende uren per dag moeten reizen om naar het werk te gaan of zich gewoon door de stad moeten verplaatsen. Om de waarheid te zeggen, is in veel gevallen de trein misschien niet de meest comfortabele keuze, ook niet om op vakantie te gaan en, in plaats van lange routes op de rails te reizen, geef je de voorkeur aan een vliegreis. Dit is niet het geval met de Glacier Express, een trein die je 8 uur lang in eerste klas door de prachtige landschappen van de Zwitserse Alpen brengt.

De Glacier Express verbindt twee van de belangrijkste toeristische bestemmingen in de Zwitserse Alpen, dankzij een suggestieve tour die je meeneemt naar de mooiste besneeuwde bergtoppen in Zwitserland en enkele van de meest karakteristieke dorpjes van het gebied. Niet ontoevallig is de Glacier Express-route gedefinieerd als een van de mooiste ter wereld.

Onlangs is een nieuwe eerste klas (Excellence class) geïntroduceerd, met uiterst comfortabele diensten, waardoor passagiers ten volle kunnen genieten van de reiservaring.

Advertisement

Passagiers kunnen ontspannen op comfortabele en zachte leren fauteuils, terwijl een toegewijde conciërgeservice ervoor zorgt dat aan elk verzoek wordt voldaan. Tijdens de reis wordt, naast het welkomstglas Champagne, een 7-gangenmenu geserveerd dat de 20 passagiers van de Excellence Class niet zal teleurstellen.

Allereerst een amuse-bouche van Zwitserse gerookte forel geserveerd met geroosterde gebakken rode biet en mierikswortel roomkaas, gevolgd door een erwtensoep en muntsoep met alpenbloemen.

Het hoofdgerecht is de ossenhaas geserveerd met truffels en aardappelpuree, beboterde wortels en kruidensap uit de bergen. Als dessert wordt een chocoladetaart met vanillecrème en geroosterde amandelen geserveerd met koffie.

Advertisement

Als het uitzicht je niet genoeg lijkt, kun je altijd genieten van gratis WiFi en de bar, gevuld met cocktails en allerlei soorten snacks.

De enkele reis kost je het bescheiden bedrag van 688 Zwitserse Franken (ongeveer 612 euro), een prijs die de moeite waard zou kunnen zijn om een onvergetelijke ervaring te beleven tussen ongelooflijke landschappen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt