x
7 wonderen van de wereld waar je zeker…
10 mysterieuze natuurlijke schoonheden welke de wetenschap nog niet heeft kunnen verklaren Ze worden gebruikt op bouwplaatsen, maar ze zijn ook uitstekend geschikt voor andere doeleinden: hier 14 toepassingen met betonblokken

7 wonderen van de wereld waar je zeker nog nooit van hebt gehoord

02 Juli 2016 • Door Romy Mortier
5.582
Advertisement

De zeven wonderen van de wereld zijn historisch gezien de architectonische en artistieke werken van de Oude Grieken en Romeinen, de allermooiste ooit geacht. De traditionele lijst bevatte de piramide van Cheops in Gizeh ( Egypte ), de Opknoping tuinen van Babylon ( Mesopotamië ), het standbeeld van Zeus in Olympia (Griekenland ), de tempel van Artemis in Efeze (Turkije ), de Kolossus van Rhodos ( Griekenland), het Mausoleum van Halicarnassus ( Turkije) en de vuurtoren van Alexandrië ( Egypte). 

Met het verstrijken van de tijd zijn er delen vernietigd , maar de lijst is uitgebreid en verrijkt. Vandaag presenteren we de nieuwe Seven Wonders, iets minder bekend, maar zeker even mooi en - inderdaad - geweldig. 

via: BBC

Grote moskee van Djenné, Mali

foto: aniryortonts

 

Het grootste gebouw van zand ter wereld, dit is een prachtig voorbeeld van de Sahara architectuur die teruggaat tot 1910. 

foto: soloway
Advertisement
foto: soloway

Chand Baori, India

Put bestaande uit trappen in de Indische staat Rajasthan is een van de diepste en grootste putten van India.Het verhaal gaat dat hij in één nacht werd gebouwd door geesten.  

foto: aniryortonts
Advertisement

Parlementsgebouw, Roemenië

foto: aniryortonts

Vrij recent gebouwd ( 1983), is het het tweede grootste gebouw ter wereld.

Advertisement
Advertisement

Stari Most ( Bosnië-Herzegovina)

Stari Most (in het Italiaans " Oude Brug " ) is een Ottomaanse brug uit de zestiende eeuw, die werd verwoest in 1993, tijdens de oorlog in Bosnië. Toen de vijandelijkheden eenmaal werden gestaakt, werd de brug herbouwd.      

foto: quora

Fort van Kumbhalgarh, India

foto: zonnews

Ook in Rajasthan, India, is een kasteel gebouwd in de vijftiende eeuw. Volgens de legende, werd tijdens de bouw, een spirituele leermeester geraadpleegd, die de vorst geadviseerd heeft om een ​​menselijk offer te brengen om voor de bouw problemen die  vertraging veroorzaakten een oplossing te bieden. 

Sjeik Lutfallahmoskee, Iran

De dichter Lord Byron noemde het " een van die zeldzame plaatsen zoals Athene en Rome, waarin de mensheid gezamenlijke opluchting kan vinden. " 

Derawar Fort, Pakistan

foto: aniryortonts

Fort bestaat uit 40 bastions, de muren stijgen tot 30 meter.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt