Wetenschappers hebben ontdekt dat je alle chocolade kan eten die je maar wilt: dit is waarom - Curioctopus.nl
x
Wetenschappers hebben ontdekt dat je…
6 kleine trucs waarmee ook niet-fotogenieke mensen goed voor de dag komen op een foto: het resultaat is verbijsterend! 15 van de meeste absurde symbolen voor het aanduiden van een openbaar dames/herentoilet

Wetenschappers hebben ontdekt dat je alle chocolade kan eten die je maar wilt: dit is waarom

02 Mei 2016 • Door Sarah Nichele
3.725
Advertisement

De meeste dingen die we lekker vinden, zijn slecht voor onze gezondheid en het gebeurt maar zelden dat de wetenschap ons vertelt dat wat we denken dat ongezond voor ons is, helemaal nog niets zo slecht is om te eten. We hebben hier dan ook baanbrekend nieuws voor je: chocolade maakt slimmer!

Een groep wetenschappers heeft onderzoek gedaan met 968 personen tussen de 23 en 98 jaar oud om de voordelen van chocolade te onderzoeken.

Uit dit onderzoek is gebleken dat veel chocolade eten bijdraagt aan de ontwikkelingen van het visuele geheugen, een verbetering van het mnemonische vermogen en een verbetering van het abstractie- en concentratievermogen. 


foto: Bowie Cheong

Daarnaast hebben wetenschappers ontdekt dat chocolade de veroudering van de hersenen helpt te vertragen en mogelijk ziektes als dementie kan verhinderen. Dit allemaal dankzij de flavanoïden in cacao die in grote concentraties aanwezig is in met name pure chocolade.

Is dit niet het beste nieuws ooit! 

Tags: EtenGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt