7 onverwachte dingen die onze honden kunnen "ruiken"... veel eerder dan wij - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 onverwachte dingen die onze honden…
In Zwitserland is het illegaal geworden om slechts één cavia te bezitten, omdat het kan lijden aan eenzaamheid Met deze make-up goochelaar kun je praktisch IEDEREEN worden: zijn transformaties zijn uitzonderlijk

7 onverwachte dingen die onze honden kunnen "ruiken"... veel eerder dan wij

3.471
Advertisement

Honden zijn de beste vrienden van de mens. Nog meer dan katten, worden deze vierpotige engelen ook beschouwd als echte bewakers die over onze levens waken, en ook over onze gezondheid. Wist je dat het ontwikkelde reukvermogen van honden zelfs organische ziekten van aanzienlijke omvang kan “opmerken”?

Dus het is echt waar dat het reukvermogen van onze viervoetige vrienden soms ons leven kunnen “redden"! Hier zijn zeven dingen waarvan je niet wist dat je honden het konden opmerken!

foto: Flickr
  • Ze kunnen tumorale pathologieën "ruiken": de meest recente wetenschappelijke onderzoeken hebben de theorie bevestigd dat honden veel tumoren in ons lichaam kunnen "ruiken"; bijvoorbeeld door de geur van urine kunnen onze viervoetige vrienden prostaat- en blaaskanker opsporen; dit komt omdat de beschadigde cellen in ons lichaam een ​​specifiek soort eiwit produceren dat honden kunnen opmerken.
  • Ze kunnen een epileptische aanval “voorspellen”: honden hebben niet alleen een uitzonderlijke neus voor kanker, maar ze kunnen ook ongeveer 45 minuten van tevoren voorspellen of er een epileptische aanval zal plaatsvinden; dit komt omdat huisdieren een genetische aanleg hebben om een ​​specifieke geur waar te nemen die deze medische aandoening veroorzaakt. Om onze aandacht hierop te vestigen, blaft de hond voortdurend, zonder aanwijsbare reden.
  • Ze kunnen een zwangerschap ruiken: bovenal kunnen honden ook veranderingen in ons lichaam en ons organisme opmerken als we zwanger zijn. Veranderingen in ons lichaam en nieuwe geuren zijn de reuksignalen dat onze honden ervaren dat er iets totaal nieuws op het punt staat te worden… geboren!
  • Ze kunnen een storm of een aankomende orkaan waarnemen: honden hebben een beter contact met de natuur dan de mens, en dit stelt hen in staat om nauwkeuriger te ruiken als er een natuurlijk fenomeen van grote omvang aankomt, zoals aardbevingen, cyclonen of stormen. Hun reuk is ook in dit geval onfeilbaar!
  • Ze kunnen begrijpen dat je contact had met een andere hond: onze viervoeters missen niets, zelfs niet als we “contact” hadden met een ander vierpotig exemplaar. Ze zijn in staat, als je thuiskomt, het ras, de omvang en de gezondheidstoestand van de andere “pretendent” te ruiken en te herkennen.
  • Ze kunnen een daling van de bloedglucose ervaren: honden hebben ook het buitengewone vermogen om een ​​plotselinge verandering in glucosespiegels in ons bloed op te merken, dankzij het sterke reukvermogen dat een andere geur in ons zweet waarneemt. Dit kan van cruciaal belang zijn voor alle hondenbezitters die aan diabetes lijden, maar er nog niet van op de hoogte zijn met een nauwkeurige medische diagnose.
Advertisement
foto: Imgur
  • Ze kunnen de identiteit van de ene persoon met de andere onderscheiden: de reukzin van honden wordt ook vaak gebruikt door politieautoriteiten om te zoeken naar vermiste personen; dit komt omdat hun uitzonderlijke gevoel voor geuren ook een kwestie is van “onderscheid” tussen de een en de ander. Voor onze viervoetige vrienden heeft elke persoon een andere olfactorische voetafdruk, evenals elke omgeving, zelfs als dit door verschillende geuren of tekenen zou worden beschadigd.

Een hond hebben is niet alleen het beste medicijn voor eenzaamheid, een perfect recept voor geluk en het gezelschap voor volwassenen en kinderen, maar het kan ook een aantal functies hebben die we ons nooit hadden voorgesteld. We zouden daarom kunnen zeggen dat het allemaal een kwestie is van...  de neus!

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt