Milkshake, de zeldzame en schattige roze mopshond die een beroemdheid op het web is geworden

door Janine

29 April 2020

Milkshake, de zeldzame en schattige roze mopshond die een beroemdheid op het web is geworden
Advertisement

We weten allemaal dat de natuur een onuitputtelijke bron van verwondering en nieuwigheid is. Soms is wat ons omringt zo onverwacht en verrassend dat, zelfs als we dachten dat we veel of bijna alles hadden gezien, we van gedachten moeten veranderen. En we hebben het niet alleen over scenario's, landschappen, plaatsen en fenomenen, maar ook over dieren. Ja, want zelfs de wezens die de aarde met ons bevolken, kunnen een ongelooflijke bron van verwondering zijn.

Dit geldt des te meer wanneer het veelvoorkomende dieren zijn, die we gewend zijn om ons heen te zien, maar die kenmerken hebben die ze bijna uniek maken. Dit is het geval met het kleine hondje Milkshake, een mopshond die, samen met heel weinig anderen in de wereld, een heel bijzondere kleur heeft.

via milkshakethepug/Instagram

Advertisement

Blauwe ogen en een… roze vacht: dit is Milkshake, een hondje met een naam die veel zegt over het meest opvallende kenmerk, namelijk de roze kleur. Door een gebrek aan pigmentatie, waarschijnlijk geërfd van een van zijn "voorouders" die een albino was, is deze hond een echte zeldzaamheid.

Advertisement

Naar schatting zijn er in de wereld minder dan 100 van. Het is dus geen albino-exemplaar, maar eenvoudigweg een mopshond met een op zijn zachtst gezegd bijzondere kleur.

Zijn baasje is Maria, een 33-jarige uit Londen, die niet tevredener kon zijn met haar trouwe viervoeter. Sinds ze Milkshake heeft, is het een echte beroemdheid op het web geworden.

Op haar Instagram-pagina is het mogelijk om deze mopshond te bewonderen bij al zijn dagelijkse avonturen. Speels, excentriek en een beetje verwend: Milkshake ten voeten uit, aldus de woorden van de eigenaresse.

Naast de duizenden volgers, heeft deze zeldzame roze mopshond deelgenomen aan verschillende hondenshows en heeft zelfs een trainer die hem volgt.

Advertisement

Met het unieke uiterlijk dat hem kenmerkt en zijn schattige "norse" uitdrukking, is het niet moeilijk te begrijpen waarom Milkshake zo geliefd is!

Advertisement