Een archeoloog heeft 36 jaar nodig om de meest gedetailleerde reconstructie van het oude Rome te maken: dit is het buitengewone resultaat - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een archeoloog heeft 36 jaar nodig om…
De ongelooflijke overwinning van de inheemse Waorani tegen oliemaatschappijen: handen af van het Amazonewoud Niet alleen het Barrièrerif: zelfs het oudste regenwoud in de wereld is aan het verdwijnen, maar niemand doet er iets aan

Een archeoloog heeft 36 jaar nodig om de meest gedetailleerde reconstructie van het oude Rome te maken: dit is het buitengewone resultaat

Door Janine
1.439
Advertisement

Ondanks dat de hoofdstad van Italië een van de mooiste steden ter wereld is, het door de eeuwen heen dramatisch is veranderd vanuit sociaal, historisch, cultureel en architecturaal oogpunt, blijft de onsterfelijke charme van Rome onmiskenbaar. En welke betere historische periode om de glorie van het keizerlijke Rome terug te brengen dan door met veel geduld en toewijding het uiterlijk en de stedelijke conformatie te reconstrueren van de stad die 2000 jaar geleden de bekende wereld veroverde?

foto: Flickr

Het Museum van de Romeinse Beschaving, gelegen in de Italiaanse hoofdstad, heeft het meest indrukwekkende model van keizerlijk Rome ooit gemaakt!

Bekend als "Model van het keizerlijke Rome", geeft het model het stedelijke en architecturale aspect van Rome weer van de vierde eeuw na Christus, ten tijde van keizer Constantijn I.

foto: Flickr

Met het gipsmodel werd in 1935 begonnen door de Italiaanse archeoloog Italo Gismondi, die er 35 jaar over deed om het af te maken. Op een schaal van 1: 250 staat het model van Gismondi tegenwoordig bekend als een van de meest gezaghebbende verwijzingen naar de stedelijke vorm van het oude Rome.

Advertisement
foto: Flickr

Het model werd in 1935 in opdracht van Benito Mussolini gemaakt ter gelegenheid van de herdenking van de geboorte van Augustus in 63 voor Christus, en het is geen toeval dat Gismondi de opdracht kreeg om een gipsmodel van Rome te maken onder het rijk van Constantijn I: tijdens de vierde eeuw had de stad haar maximale expansie bereikt!

foto: Flickr

Het model, dat meer dan 200 meter lang is, is perfect in lijn met de kaart van het keizerlijke Rome van die periode, zo trouw aan historische documenten dat het mogelijk is om de straten van de stad te doorlopen terwijl je alle beroemdste monumenten die tot vandaag zijn bewaard kunt herkennen.

Een onmisbare bestemming voor alle liefhebbers van oude geschiedenis, die bezoekers van alle leeftijden, van de oudste tot zelfs de kleintjes, zullen blijven verbazen!

foto: Flickr
Advertisement
foto: Flickr
foto: Flickr
Advertisement
foto: Flickr
foto: Flickr
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt