Na 700 jaar werd de Tempeliers tunnel herontdekt: de ridders zouden hem hebben gebruikt om hun schatten te verplaatsen

Janine image
door Janine

22 Januari 2021

Na 700 jaar werd de Tempeliers tunnel herontdekt: de ridders zouden hem hebben gebruikt om hun schatten te verplaatsen
Advertisement

De schat van de Tempeliers is het onderwerp van legendes geworden sinds hun vroegtijdige verdwijning in het begin van de 13e eeuw en in dit artikel zijn zij de hoofdrolspelers: de Tempeliers en de tunnel die ze aanlegden, die ongeveer 700 jaar in de vergetelheid is geraakt. De Tempelier tunnel is een ondergrondse doorgang in de stad Acre, in het hedendaagse Israël. Onder de controle van de Tempeliers, ten tijde van de Derde Kruistocht en gedurende ongeveer 100 jaar, bereikte de stad haar maximale pracht.

via iflscience

Advertisement
Yigal Dekel/Wikipedia

Yigal Dekel/Wikipedia

Archeologen hebben een reeks ondergrondse tunnels ontdekt die de orde mogelijk heeft gebruikt om hun rijkdommen naar hun "schattoren" te verplaatsen. Archeoloog Albert Lin sprak over de vondst in een documentaire van National Geographic. De tunnel slingert onder de straten door en diende als een strategische doorgang die het paleis van de Tempeliers met de haven verbond. In de 13e eeuw viel Acre in handen van de Mamelukken en werd de tunnel vergeten. De archeoloog en zijn team gebruikten LIDAR (vergelijkbaar met Radar): een onderzoekstechniek om het gebied waar het hoofdkwartier zich zou bevinden te visualiseren en om te analyseren wat er is overgebleven zonder te hoeven graven. Dit hulpmiddel maakte het mogelijk om een ​​3D-kaart van de ruïnes te maken en onthulde zowel de tunnels als een klein wachthuis begraven onder het moderne Acre.

Advertisement
Pablo Calles Sanchez/Pinterest

Pablo Calles Sanchez/Pinterest

Na de val van Acre naar de Mamelukken wist niemand van het bestaan ​​van de Tempeliers tunnel, die pas in 1994 werd herontdekt: een vrouw, die er vlak boven woonde, had wat problemen met een verstopt rioolstelsel. In een poging het probleem op te lossen, stuitte ze op de Tempeliers tunnel. Sindsdien is de 150 meter lange uit natuursteen gehouwen tunnel schoongemaakt en verlicht. In 1999, na eeuwen van vergetelheid, werd de Tempeliers tunnel geopend voor het publiek en is het een van de toeristische attracties van de stad geworden.

Advertisement