In Londen het eerste "oneindige" zwembad met een 360 graden panorama: de beelden van het project zijn adembenemend - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In Londen het eerste "oneindige" zwembad…
Hier komt de kit om de legendarische vintage Vespa te transformeren in een elektrische scooter zonder uitstoot Brazilië, uit de hand gelopen ontbossing: 739 km² Amazoneregenwoud alleen al in de maand mei 2019 vernietigd

In Londen het eerste "oneindige" zwembad met een 360 graden panorama: de beelden van het project zijn adembenemend

Door Janine
3.699
Advertisement

Heb je ooit tijdens een moment van ontspanning van je favoriete vakantie in een infinity zwembad gezwommen? Deze speciale en spectaculaire "infinity pools” zijn de nieuwste trend op het gebied van architectuur en design voor resorts en vakantieparken. Gekenmerkt door de afwezigheid van randen en de bijna etherische sensatie om in contact te komen met de kleuren van de hemel boven hen, staan deze landschapszwembaden op het punt om hun vrijmoedigheid te overtreffen met een Brits project... die je de adem beneemt!

Volgens het Britse architecten- en designbureau Compass Pools zal het adembenemende zwembad de kroon vormen op de bouw van een wolkenkrabber met 55 verdiepingen met een suggestieve naam: Infinity London; volgens de bouwplannen van Compass Pools is dit futuristische gebouw in het hart van de Engelse hoofdstad meer dan 200 meter hoog.

Het zwembad op de bovenverdieping wordt gemaakt van gegoten acryl in plaats van glas, omdat dit materiaal licht doorgeeft op dezelfde golflengte als het water; hierdoor kunnen alle zwemmers in een 200 meter hoog panoramisch zwembad met een 360 graden uitzicht op de Britse stad zwemmen.

Het ruime infinity zwembad met ongeveer 600.000 liter water heeft daarom transparante wanden en vloeren, zodat bezoekers van de wolkenkrabber naar boven kunnen kijken en een “bottom-up” uitzicht hebben van de zwemmers die ontspannen op de top van de wereld zwemmen. Onder de andere technische kenmerken van dit futuristische landschapszwembad is er de mogelijkheid om de temperatuur van het water in elk seizoen te regelen dankzij de aanwezigheid van een windmeter die constant de windsnelheid controleert; dit instrument is op zijn beurt verbonden met een geautomatiseerd beheersysteem dat de juiste temperatuur garandeert en dat het afvalwater niet "afgevoerd" wordt in de straten eronder.

Advertisement

De Compass Pool geeft aan dat in hun projectplannen de bouw van een vijfsterrenhotel op de hoogste verdiepingen van de wolkenkrabber is gepland en het infinity zwembad aan zijn gasten zal worden gewijd; als alles volgens plan verloopt, zal de bouw van de Infinity London zeer snel plaatsvinden als contractanten en officiële partners worden bevestigd.

Een luxe zwembad met een adembenemend uitzicht dat we weleens zouden willen uitproberen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt