Adidas produceert 11 miljoen schoenen gemaakt van gerecycled plastic om de vervuiling van de oceanen tegen te gaan - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Adidas produceert 11 miljoen schoenen…
De bloemblaadjes van deze bloem lijken op een surrealistische manier op kolibries Deze

Adidas produceert 11 miljoen schoenen gemaakt van gerecycled plastic om de vervuiling van de oceanen tegen te gaan

Door Janine
974
Advertisement

Adidas is in de race voor een goede zaak door zich aan te sluiten bij de milieuorganisatie Parley for the Oceans, in een poging de aanhoudende toename van plastic afval in de oceanen te stoppen. Het bekende Duitse bedrijf heeft aangegeven 11 miljoen schoenen te willen produceren die voornamelijk gemaakt zijn van gerecycled plastic, om de hoeveelheid plastic afval dat zich jaarlijks in onze zeeën verzamelt, te verminderen. Adidas is zeker niet nieuw in dit soort projecten: al in 2017 produceerde het 1 miljoen gerecyclede schoenen en nog eens 5 miljoen in 2018. Nu heeft het bedrijf besloten om zich te overtreffen.

foto: Adidas

Het plan van Adidas en Parley for the Oceans is om het plastic afval te onderscheppen dat op de stranden van plaatsen zoals de Malediven, terechtkomt voordat ze de zee bereiken. Het gerecyclede plastic afval wordt vervolgens omgezet in draden en gebruikt om het materiaal te maken dat het bovenste deel van de schoenen bedekt. In vergelijking met eerdere toezeggingen heeft het zeer beroemde sportbedrijf besloten elke record te verbreken en verklaarde dat het tegen 2024 in staat zal zijn om 100% gerecycled polyester te gebruiken voor de productie van alle kledingstukken en schoenen.

foto: Adidas

Adidas heeft ook de Kaart voor Duurzame en Klimaatvriendelijke Mode ondertekend, wat betekent dat het heeft ingestemd met het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen met 30% vòòr 2030.

Eric Liedtke, lid van het uitvoerend comité van Adidas, verantwoordelijk voor Global Brands, zei dat "met Adidas-producten gemaakt van gerecycled plastic, we onze consumenten een echte toegevoegde waarde bieden, evenals het uiterlijk, de functionaliteit en de kwaliteit van het product, omdat elke schoen staat voor een kleine bijdrage aan het behoud van onze oceanen".

Advertisement
foto: Adidas

"Adidas blijft zich niet alleen bezighouden met de recycling van plastic, maar ook met het verbeteren van de milieuprestaties tijdens de productie van onze producten: het gebruik van duurzame materialen, de vermindering van de CO2-uitstoot en campagnes om mensen bewust te maken van verspilling. Alleen al in 2018 bespaarde het bedrijf meer dan 40 ton plastic afval dat verspild werd door hun kantoren, magazijnen en distributiecentra over de hele wereld, ter vervanging van duurzamere oplossingen."

De nieuwste schoen die door het bedrijf wordt voorgesteld, is een beperkte versie van de TOUR360 XT-golfschoen. Dit is de eerste golfschoen gemaakt van gerecycled plastic, verkregen van de stranden en kustgemeenschappen.

En voor Adidas is dit nog maar het begin.

Tags: SportGreenMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt