In Manhattan zijn bokszakken geïnstalleerd om je opgehoopte frustratie op af te reageren

Janine image
door Janine

30 Juni 2019

In Manhattan zijn bokszakken geïnstalleerd om je opgehoopte frustratie op af te reageren
Advertisement

Ken je die dagen waarin alles verkeerd gaat, vanaf het moment dat je uit bed komt, dat alles de verkeerde kant opgaat, of iets wat moeilijk en vermoeiend is om af te maken?

We hebben allemaal weleens van die dagen. Wanneer ze zich voordoen, willen we het liefst met ons hoofd onder de dekens verdwijnen, hopende dat het de volgende dag beter zal gaan.

Als we echter ondanks alles gedwongen zijn om de dag voort te zetten, moeten we toegeven dat op bepaalde momenten de frustratie zo sterk wordt dat we onszelf willen afreageren, ook fysiek. Misschien door te schreeuwen, te rennen, te huilen of - waarom niet? - met een stomp…

via donttakethisthewrongway

Advertisement
donttakethisthewrongway

donttakethisthewrongway

Precies: we schreven stomp, en niet om tot geweld aan te zetten, maar vanwege het ongewone idee dat ze in Manhattan hadden. In de straten van het belangrijkste district van New York worden stress en frustratie op deze manier afgereageerd, met een flinke mep... op openbare bokszakken!

Het idee is te danken aan de ontwerpstudio Dtttwween acroniem dat staat voor Don't take this the wrong way. Ter gelegenheid van de NYCxDesign-tentoonstelling besloot men om gele kartonnen tassen op palen te hangen zodat mensen zich af kunnen reageren, met de waarschuwing "ze op eigen risico te gebruiken".

Advertisement
donttakethisthewrongway

donttakethisthewrongway

Na een massale sociale campagne ging het nieuws de wereld rond, en veel voorbijgangers maakten gebruik van deze voorwerpen om wat boosheid weg te slaan. Degenen die ze hebben uitgeprobeerd waren zeer tevreden met het initiatief dat volgens de plannen van de ontwerpers ook naar andere steden over de hele wereld kan worden geëxporteerd.

Wie weet of een dergelijk idee, behalve zijn unieke en grappige kanten, van pas kan komen om emoties echt op een gezonde manier de vrije loop te laten, en vooral zonder iemand pijn te doen...

Advertisement