Een vrouw brak het wereldrecord planking door 4 uur en 20 minuten in positie te blijven

Janine image
door Janine

21 Juni 2019

Een vrouw brak het wereldrecord planking door 4 uur en 20 minuten in positie te blijven
Advertisement

Als je een passie hebt voor fitness of als je sport beoefent om je conditie te verbeteren en je energieker te voelen, dan zul je vast gehoord hebben van planking. Planking is een oefening die we in veel verschillende sporten tegenkomen en verschillende functies heeft: je wordt er strak van, het helpt het evenwicht te verbeteren, je wordt er gespierd van en je valt ervan af. Het is een complete oefening die de buikspieren laat werken en tegelijkertijd alle andere spieren, waardoor het onmisbaar is tijdens elke training. Als je ooit hebt geprobeerd om aan planking te doen, zul je weten dat het een zeer zware oefening is - zelfs een minuut kan al vermoeiend zijn!

via givemesport.com

Advertisement
nowthisnews.com

nowthisnews.com

Dana Glowacka, personal trainer en yoga-instructrice, heeft een nieuw wereldrecord voor vrouwen geregistreerd: de atlete bleef 4 uur en 20 minuten in positie! Een ongelooflijk record, gezien de aanzienlijke inspanning om de positie te kunnen behouden. Haar broer bleef naast haar, bood steun en motivatie.

De plankpositie heeft enkele variaties, maar in elk van hen blijft het principe ongewijzigd: de oefening bestaat uit het liggen op de grond en uitsluitend op de onderarmen (of handen, afhankelijk van de positie die je kiest) en op de punten van de voeten, waarbij de buik wordt ingetrokken en je zo lang mogelijk in een stabiele positie moet blijven. Het is een zeer populaire oefening dankzij zijn extreme effectiviteit in het versterken van de spieren van het hele lichaam, en dankzij het feit dat het rustig kan worden beoefend binnen de muren van het huis, zonder dat er extra hulpmiddelen nodig zijn.

Advertisement

nowthisnews.com

De atlete uit Montreal begon met een al zeer belangrijke atletische voorbereiding en om deze reden slaagde ze er in om eerdere records te verbreken, maar onthoud dat 5 minuten planking per dag (maak je geen zorgen, ze hoeven niet opeenvolgend te zijn!) het verschil kunnen maken indien correct en consequent uitgeoefend.

Heb jij weleens geprobeerd te planken?

Advertisement