x
Qatar: Japanse fans blijven na de wedstrijd…
Deze kunstenaar fotografeert wolken en transformeert ze in schattige stripfiguren Visser vindt gigantische goudvis:

Qatar: Japanse fans blijven na de wedstrijd in het stadion om de tribunes schoon te maken

24 November 2022 • Door Janine
1.858
Advertisement

Voetbal wordt gezien als verbinding, een sport die miljoenen fans zou kunnen verenigen, maar die te vaak verdeelt. De maximale viering van deze discipline vindt elke 4 jaar plaats met het Wereldkampioenschap, waarin de beste nationale teams van de continenten het tegen elkaar opnemen met als doel de beroemde Wereldbeker te winnen.

Maar al te vaak laten de fans zich tijdens de wedstrijden gaan en vergeten ze wat opvoeding is, waardoor de stadions na de wedstrijden in slechte staat worden achtergelaten en overal vuil is verspreid, dat dan door schoonmakers moet worden opgeruimd. Tijdens het WK 2022 in Qatar gaven Japanse supporters echter een echte les in beschaving waar velen iets van zouden kunnen leren. Laten we eens kijken.

via: Ndtv

De openingswedstrijd van het WK in Qatar, waarin Ecuador en het thuisteam tegenover elkaar stonden in het stadion Al-Bayt in Doha, toonde ook het slechte gedrag van de fans. De tribunes waren namelijk vol met flessen, afval en andere rommel. De Japanse supporters die daar waren om te kijken naar wat een voetbalspektakel had moeten worden, konden na de wedstrijd de grote hoeveelheid vuil niet zijn ontgaan. Daarom besloten ze in te grijpen.

Tegenover dit lelijke spektakel stroopten ze de mouwen op en begonnen ze alles op te ruimen. Zodra hij deze daad van beschaving opmerkte, deed de Bahreinse influencer Omar Al-Farooq niets anders dan zijn smartphone tevoorschijn halen, registreren en wat er gebeurde delen op sociale netwerken.

In de clip zijn de Japanse fans te zien die, uitgerust met grote vuilniszakken, alles verzamelen wat het publiek op de grond heeft achtergelaten. Ze lopen tussen de rijen tribunes door en maken alles netjes, zodat het stadion weer net zo schoon is als ze het aantroffen.

Advertisement

Respect beweegt deze individuen, ze willen dat hun aanwezigheid op welke plek in de wereld ze zich ook bevinden niet verpest. Als Bahrein Omar hen vraagt ​​waarom ze dit allemaal deden, hoort hij hen dan ook antwoordden: "Wij zijn Japanners en we laten geen afval achter, we eren, op alle mogelijke manieren, de plek."

Deze individuen hebben de hele wereld echt een les in beschaving bijgebracht, door te laten zien wat het woord opvoeding betekent, gezien het feit dat mensen de betekenis ervan vaak vergeten.

Zou jij hetzelfde hebben gedaan?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt