Een bedrijf adopteert 2 katten om de stress van werknemers te verlichten, en te oordelen naar de foto’s zijn ze hierin geslaagd - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een bedrijf adopteert 2 katten om de…
Enkele zeldzame foto's van de Indianen uit het begin van 1900: een van de laatste getuigenissen van een glorieus volk Londen: de beroemde rode bussen worden schuilplaatsen voor daklozen

Een bedrijf adopteert 2 katten om de stress van werknemers te verlichten, en te oordelen naar de foto’s zijn ze hierin geslaagd

Door Janine
1.213
Advertisement

De neiging huisdieren in werkcontexten te houden met als doel de prestaties van werknemers te verbeteren door stress te verlichten, wordt steeds populairder. Gedragspsychologe Lotte Spijkerman beweerde al langer dat de aanwezigheid van viervoetige vrienden op kantoor een zeer positieve invloed heeft op mensen, omdat het helpt angst te verminderen en de algemene stemming te verbeteren. In dit opzicht is dit het initiatief van een Amerikaans bedrijf.

Ze heten "debet en credit", de twee katten, een poes en een kater, geadopteerd door een transportbedrijf uit Ohio, met als doel het werk van werknemers te verlichter en de sfeer een rustiger uitstraling te geven. Dit leuke en effectieve idee ging al snel het web rond dankzij de foto's en de video's op het net, die vele keren werden gedeeld.

Onder de reacties van de gebruikers zijn er mensen die zich afvragen hoe ze zich moeten concentreren wanneer zulke lieve en mooie wezens tussen de bureaus rondlopen. In werkelijkheid is het allemaal een kwestie van gewoonte en volgens de feiten wordt er beter gewerkt nu er deze tedere harige engeltjes zijn om gezelschap te houden in die grijze dagen achter de pc.

Advertisement

Meestal spelen de katten met elkaar of spelen ze op een grappige manier verstoppertje tussen dozen, laden en stoelen, maar er zijn momenten waarop ze communiceren met de werknemers, waardoor zij een excuus hebben om een pauze te nemen. Dit is precies de bedoeling waarvoor deze twee medewerkers zijn “ingehuurd”, om de spanning en de zwaarte van dagelijkse taken te verlichten.

Debet en credit zijn nu de mascottes van het bedrijf, verwend door al het personeel, zowel tijdens de werkuren als gedurende de rest van de week, wanneer er altijd iemand is die ze beurtelings verzorgt. Soms gebeurt het dat het dynamische duo op de tafels loopt, voor de computer, of dat ze pennen en andere voorwerpen omgooien, maar dit zijn kleine en leuke incidenten die met opzet worden gedaan om zelfs de meest saaie dag op te vrolijken.

Advertisement

Het enige zwakke punt zou mogelijke allergieën van sommige medewerkers kunnen zijn voor het haar van de dieren, maar er is altijd de mogelijkheid om de meest gevoelige personen in afzonderlijke omgevingen te laten werken. Dit is een ander voorbeeld van hoe viervoetige vrienden in elke context voor welzijn kunnen zorgen, waardoor een vleugje spontaniteit en vreugde ontstaat.

Advertisement
Advertisement

Wat vind jij hier van? Zou je ook graag op kantoor willen werken in het gezelschap van deze schattige viervoetige collega's... of zou er uiteindelijk helemaal niks meer uit je handen komen? :-)))

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt