13 verborgen signalen om te begrijpen of je kat zegt: "Ik hou van je“

Janine image
door Janine

17 Juli 2019

13 verborgen signalen om te begrijpen of je kat zegt: "Ik hou van je“
Advertisement

Katten hebben een heel speciaal gedrag dat soms verkeerd kan worden begrepen vanwege de grote diversiteit in vergelijking met het menselijke ras. Het leven zonder katten is echter helemaal niet zo leuk: we kunnen tenslotte niet wachten tot onze kat ons verrast met een jacht op vlinders of ons verwelkomen als we thuiskomen. Als hij na het aaien plotseling in onze hand bijt, moeten we niet denken dat hij boos op ons is, hij is juist heel gelukkig! Vreemd, he? Toch zijn er zoveel manieren waarop onze kat ons zijn genegenheid kan tonen.

via The Guardian

Advertisement
Unsplash

Unsplash

- Jouw kat legt niet per ongeluk zijn gezicht op je lippen: katten weten hoe ze moeten richten om genegenheid te tonen.

- Als het de neiging heeft om zijn hoofd tegen het jouwe te wrijven, zie het dan niet als een teken van vijandigheid, maar altijd als een diep teken van genegenheid.

- Rolt hij met zijn ogen, wanneer hij naar je kijkt? Simpel, hij is verblind door je grootsheid.

- Als je ligt en hij je niet met rust wilt laten en een "massage" op je rug geeft, accepteer het dan gewillig - hij vertelt je hoeveel hij van je houdt!

Advertisement
Pixabay

Pixabay

- Katten begrijpen de uitdrukking “kom hier” perfect en zullen zich er volledig aan houden. Altijd.

- Zodra je thuiskomt, kunnen ze het niet laten om naar je toe te komen, liefdevol wrijvend tegen je benen: hij heeft ongetwijfeld honger, maar hij heeft je ook heel erg gemist en kon niet wachten om je stem te horen.

- Je kat is dol op je en als hij je een aantal "leuke" kadootjes, zoals kleine dieren, brengt, wees dan altijd aardig en geef hem complimentjes. Zelfs als je wilt gillen en de vreselijke trofee weg wilt gooien.

- Je kat laat zich overal knuffelen, zelfs op zijn zachte buik. Maar alleen jij en niemand anders heeft hier toestemming voor.

Pixabay

Pixabay

- Hij slaapt op je kleding: misschien een van de meest tedere dingen die je ooit kan overkomen. Het maakt niet uit hoe vaak je al die haartjes uit je shirt moet verwijderen - het gedrag van de kat is schattig.

- Als hij bij je slaapt is dat omdat hij je een extreem comfortabel kussen vindt. Naast het feit dat hij je uiteraard als zijn menselijke baasje aanbidt.

- Wanneer hij je handen likt, geeft hij je geen les over persoonlijke verzorging, maar probeert hij zijn gevoelens aan jou te uiten.

- Als hij in je handen bijt, maak je dan geen zorgen en wees geduldig: je kat is heel blij en zijn beten zijn te danken aan een overdaad aan liefde jegens jou.

- Schreeuw niet tegen hem als hij in de weg zit en belet dat je iets doet - van een boek lezen tot voor de computer zitten - je kat houdt van je en wil gewoon je aandacht.

Pxhere

Pxhere

Heeft jouw kat ook zulk aanhankelijk gedrag?

Advertisement