Een influencer schrijft naar een hotel en vraagt om gratis accommodatie in ruil voor zichtbaarheid: het antwoord doet een debat oplaaien - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een influencer schrijft naar een hotel…
17 ingenieuze uitvindingen die elke ouder in gedachten moet houden 18 suggestieve beelden die de krachtige veerkracht van de natuur laten zien

Een influencer schrijft naar een hotel en vraagt om gratis accommodatie in ruil voor zichtbaarheid: het antwoord doet een debat oplaaien

Door Janine
3.146
Advertisement

De figuur van de influencer is de laatste jaren ontstaan, en gaat hand in hand met de verspreiding van sociale netwerken. Zoals de naam al aangeeft, bestaat de belangrijkste vaardigheid eruit om te weten hoe grote groepen gebruikers te beïnvloeden dankzij hun kennis, het fysieke uiterlijk of de persoonlijkheid. Deze mogelijkheid wordt vervolgens gebruikt om samenwerkingsverbanden aan te gaan met merken van allerlei aard, die graag nieuwe potentiële klanten willen bereiken via een onconventionele weg.

Dit gaat echter hand in hand met de wijdverspreide tendens om gratis diensten aan te vragen in ruil voor zichtbaarheid op hun kanalen. Met andere woorden, een influenceer vraagt, bijvoorbeeld, ​​een modemerk om zijn producten gratis te gebruiken, door in ruil daarvoor de mogelijkheid te bieden om in de stories of sociale posts te verschijnen. Als er aan de ene kant velen accepteren, zijn er ook mensen die zich niet kunnen vinden in dit nieuwe systeem, omdat ze het slechts als een vorm van uitbuiting zien.

In dit verband leggen we je de episode voor met een blogger en een Ierse structuur.

Een blogger schreef een e-mail naar een hotel in Dublin, waarin ze vroeg om gratis te verblijven in ruil voor zichtbaarheid.

“Hallo, ik schrijf over een mogelijkheid tot samenwerking. Ik ben een social media influencer, ik behandel stijl, reizen en schoonheid, ik heb 87.000 abonnees op YouTube en 76.000 op Instagram. Mijn vriend en ik zijn van plan om naar Dublin te komen voor een romantisch weekend en nadat ik verschillende onderzoeken heb gedaan kwam ik Uw prachtige hotel tegen. Ik zou het graag laten zien op mijn Youtube-video's en in berichten of in stories op Instagram om uw zichtbaarheid en uw reserveringen te verhogen in ruil voor gratis accommodatie. Vorig jaar deed ik hetzelfde met Universal Orlando in Florida en het werkte geweldig!

Laat het me weten als u geïnteresseerd bent. Bedankt en tot ziens."

Maar het antwoord was niet het meest vriendelijke...

"Beste sociale Influencer, bedankt voor je e-mail met het verzoek om gratis accommodatie in ruil voor zichtbaarheid. Je moet wel heel brutaal zijn om een mail als deze te sturen, je hebt ongetwijfeld niet veel respect en weinig waardigheid. Als ik je toestemming geef om hier te blijven in ruil voor de mogelijkheid om in jouw video's te verschijnen, wie betaalt het personeel dat je zal bedienen? Wie betaalt voor het schoonmaken van de kamer of de obers die het ontbijt brengen? Wie betaalt voor het licht dat je gebruikt of het personeel bij het inchecken? Misschien moet ik mijn personeel vertellen dat ze in jouw video's kunnen worden weergegeven in plaats van te worden betaald...

Gelukkig hebben we al een grote aanhang op sociale media. 186.000 mensen volgen ons op Facebook, 32.000 op Instagram en 12.000 op Twitter, maar het zou nooit in me opkomen iemand te vragen zijn producten gratis te gebruiken. We hebben ook een blog, maar dit maakt ons niet beter dan iemand anders en geeft ons niet het recht om iets te vragen zonder het te betalen.

Ik raad je aan om de volgende keer gewoon te boeken door de kamer te betalen; als het hotel vervolgens van mening is dat jouw aanwezigheid zichtbaarheid kan brengen, biedt het misschien een gratis suite of extra diensten aan. Dit zou zeker meer respect voor jezelf tonen, en zou echt minder beschamend zijn.

Vriendelijk groeten.

P.s. Het antwoord is NEE.

Advertisement
foto: Youtube

De reactie van het hotel zorgde voor veel ophef: aan de ene kant zijn er degenen die het meisje verdedigden, bewerend dat ze vriendelijk een overeenkomst had voorgesteld en dat het voldoende was geweest om eenvoudigweg met dezelfde vriendelijkheid te weigeren; aan de andere kant zijn er duizenden mensen die het eens zijn met de hoteleigenaar en zijn woede begrijpen op een dergelijk verzoek dat alleen als een vorm van moderne uitbuiting wordt gezien.

Hoe denk jij hier over? Heeft de hotelmanager het juiste gedaan om te rebelleren tegen wat hij beschouwde als een subtiele vorm van uitbuiting?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt