Ontdek alle geheimen van de onweerstaanbare Caracal, de sierlijke "kat" die leeft in de woestijn

door Skip

01 Augustus 2019

Ontdek alle geheimen van de onweerstaanbare Caracal, de sierlijke "kat" die leeft in de woestijn
Advertisement

Dacht jij de mooiste kat te hebben in de wijk? Of dacht je zelfs dat de jouwe de mooiste kat van allemaal is? Nou, dan heb je misschien nog nooit gehoord van de Caracal, een ontzettend sierlijke Afrikaanse katachtige die wordt gekenmerkt door z'n lange puntige oren die zijn bedekt met zwarte vacht.

De Caracal is met een hoogte van 50 cm en gewicht dat heel makkelijk boven de 15 kilo kan uitkomen, de grootste onder de "kleine katten" in Afrika. Maar hierdoor moet je absoluut niet denken dat hij geschikt is als gezelschapsdier. Laat je niet op het verkeerde been zetten door zijn schoonheid en de manier waarop hij kijkt, want de Caracal is een wild dier dat zonder een seconde te twijfelen mensen kan aanvallen. Beter is het om de foto's maar te bekijken.

via bigcatrescue

Advertisement

De Caracal is een nachtdier en leeft voornamelijk in Azië, de savanne en in de droge bosgebieden in Afrika ten zuiden van de Sahara. Hij geeft de voorkeur aan een extreem droog klimaat. Hij komt alleen zijn hol uit na zonsondergang om op jacht te gaan. Hij eet vooral knaagdieren, vogels, hazen, kleine antilopes, schapen, gazelles en kippen. En soms zelfs reptielen en slangen. Dit is een heel agressief dier dat zijn prooi verrast en in de nek aanvalt.

In Iran en India wordt de Caracal getraind voor de jacht op vogels. Het zijn namelijk lenige roofdieren want ze kunnen echt heel hoog springen en ze kunnen 10 tot 12 vogels in een keer doden.

Advertisement

Deze Caracal-kitten lijkt heel lief en schattig, net als alle andere kittens toch? Maar toch is het heel belangrijk om te voorkomen dat je heel dichtbij dit gevaarlijke, maar wel schitterende, beest komt.

Advertisement