In Berlijn is een weg volledig afgesloten voor het verkeer om kinderen te laten spelen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In Berlijn is een weg volledig afgesloten…
18 kinderen die zo ingenieus zijn dat ze een plek verdienen bij de NASA

In Berlijn is een weg volledig afgesloten voor het verkeer om kinderen te laten spelen

Door Janine
707
Advertisement

Ooit, toen het leven van kinderen niet beheerst werd door videogames, toen het opgroeien met een mobiele telefoon pure science fiction leek, brachten de kinderen hun vrije tijd door in het park of, wanneer er geen groene gebieden in de directe omgeving waren, op straat. Dit waren de plaatsen waar je kon spelen en vrienden kon maken met de andere kinderen.

In het tijdperk van de tablet is deze traditie verloren gegaan. Maar in Duitsland hebben een aantal ouders eraan gewerkt om het nieuw leven in te blazen.

via: BZ
foto: Facebook

Het initiatief heet Spielstraße (letterlijk “speelweg") en werd sterk gewenst door de ouders van het district Kreuzberg, het dichtstbevolkte district van Berlijn. De bewoners van het gebied hebben een plekje gevraagd waar hun kinderen vrij kunnen spelen.

De bewoners van de buurt hadden in 2015 al bij de gemeente geprobeerd om een hele straat voor kinderen te krijgen. Destijds heeft de lokale overheid het verzoek afgewezen met een "Nee!" Deze keer kwamen burgers en administratie samen. De burgers matigden hun verzoeken en de gemeente besloot iets toe te kennen. Zo ontstond Spielstraße.

foto: Facebook

Het project voorziet dat tussen de maanden april en oktober, van 14.00 tot 18.00 uur, de straten van Kreuzberg volledig afgesloten zijn voor verkeer en dat het zelfs voor auto's verboden is om op de speelplaatsen voor kinderen te parkeren. Het initiatief had een zeer gunstig effect: de kinderen renden de straten van de buurt in en vroegen hun ouders om de periode van ”straatspelen” te verlengen.

Spielstraße was de beste manier om kinderen weer te laten wennen om met elkaar te spelen in open ruimtes. Dankzij het project konden veel kinderen in Berlijn het isolement van videogames verlaten en socialiseren met hun leeftijdsgenoten. Dit is een mooi initiatief waarvan we hopen dat het andere steden zal betrekken, ook buiten Duitsland.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt