Een hotel met een zwembad boven een Noorse fjord: dit is het opvallende project van deze architect - Curioctopus.nl
x
Een hotel met een zwembad boven een…
De 5 beste voedingsmiddelen die je absoluut op je balkon moet laten groeien De Koch Boomtest: teken een boom en we onthullen je welke emoties je voelt

Een hotel met een zwembad boven een Noorse fjord: dit is het opvallende project van deze architect

14 Augustus 2019 • Door Janine
2.389
Advertisement

Preikestolen (de Preekstoel) ligt 604 meter boven de Lysefjord en de wandeling om er te komen is een van de bekendste in Noorwegen. Het is in feite een van de mooiste plekken in het hele land en wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 200 duizend toeristen. Dankzij de suggestieve natuurlijke landschappen heeft Noorwegen de oprichter van Hayri Atak Architectural Design Studio geïnspireerd om het concept van een innovatief en suggestief boetiekhotel met zwembad te creëren.

via: Hayri Atak

Dankzij de steeds efficiëntere software heeft de Turkse architect Hayri Atak zich een luxe boetiekhotel kunnen voorstellen met zwembad, midden in de meest wilde natuur. De inspiratie kwam dankzij de foto's van een vriend die zijn vakantie in Noorwegen had doorgebracht: enthousiast over de landschappen, werkte de Turkse architect eraan om een tot de verbeelding sprekend hotel aan de bekendste fjord van het land te creëren.

Het hotel bestaat uit 9 "gezonken" kamers in de rots, met een ingang vanaf de punt van de fjord en een gemeenschappelijke ruimte. Het concept van het hotel zal je misschien niet zo verrassen, maar het overhangende zwembad doet je de adem ontnemen: tientallen meters glas die zich uitstrekken over de Noorse fjord.

Advertisement

Ook al gaat het om een concept van moeilijke (zo niet onmogelijke) implementatie, het is toch een uitstekende visuele inspiratie voor veel ontwerpers en architecten die op zoek zijn naar innovatieve oplossingen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt