Het stille bloedbad van ezels: in China wordt hun huid voor cosmetica en voedsel gebruikt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het stille bloedbad van ezels: in China…
Deze foto is eigenlijk in zwart-wit: daarom zien je ogen hem in kleur Hoeveel ruimte zou er nodig zijn om de hele wereld van energie te voorzien met zonne-energie?

Het stille bloedbad van ezels: in China wordt hun huid voor cosmetica en voedsel gebruikt

Door Janine
1.039
Advertisement

De Chinese geneeskunde ontstond meer dan 2500 jaar geleden (rond 500 voor Christus). Het gaat om een reeks praktijken die vallen binnen die pseudowetenschappelijke tak met het label "alternatieve geneeskunde". De meest voorkomende praktijken van de traditionele Chinese geneeskunde zijn fytotherapie, acupunctuur, massage (tuina), lichaamsbeweging (qigong) en dieettherapie. Deze laatste wordt vaak aangevallen vanwege het frequente gebruik van delen van dieren die met uitsterven worden bedreigd. Het lijkt er met name op dat de ezel tot de dieren behoort die het meeste risico lopen.

foto: Pixabay

Volgens gegevens van Advocacy for Animals, een Britse vereniging die dierenrechten verdedigt, gebruikt de traditionele Chinese geneeskunde ongeveer 1.000 planten en 36 diersoorten, waarvan sommige met uitsterven bedreigd worden. Onder de voorbereidingen van deze medische kunst is er ejiao, een gelei gemaakt met de botten en huiden van ezels.

Om te voldoen aan de steeds dringender wordende eisen van ejiao uit China, is Kenia begonnen aan een echte ezelhandel: deze dieren worden gezocht tussen Ethiopië, Oeganda en Tanzania, dagenlang in kritieke omstandigheden gehouden (zonder water en voedsel) en ten slotte gedood met behulp van gruwelijke methoden. Hun lichaam wordt vervolgens gekookt en ontdaan van hun huid, die wordt gebruikt om ejiao te bereiden die naar China wordt gestuurd.

foto: Peta

De organisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) , die als doelstelling heeft de gezondheid van dieren te behouden, sloeg alarm. PETA heeft foto's vrijgegeven van de gruwelijke omstandigheden waarin ezels in Kenia leven en heeft alarmerende gegevens verspreid over de ejiao-handel.

De organisatie heeft bijvoorbeeld ontdekt dat er sinds 2016 maar liefst 3 nieuwe illegale slachthuizen zijn geopend in Kenia en dat, ondanks de strenge sancties tegen degenen die ezels mishandelen, deze praktijk zich als een olievlek uitbreidt.

Advertisement
foto: Peta

Daarom is het advies van PETA-vrijwilligers om producten met ejiao en de winkels die ze verkopen te boycotten. In feite is deze gelatine aanwezig in veel voedingsmiddelen (waaronder snoep), dranken, schoonheidsproducten en vooral in veel traditionele Chinese medicijnpreparaten.

Er zijn veganistische alternatieven. We kunnen de ezels van deze genocide redden!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt