Een studie bevestigt dat het plastic regent in de Rocky Mountains in de Verenigde Staten - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een studie bevestigt dat het plastic…
Een chemische wolk om de opwarming van de aarde onder controle te houden: de voors en tegens over dit wetenschappelijke project Deze 14 gebouwen laten ons zien wat het betekent om de natuur echt te respecteren

Een studie bevestigt dat het plastic regent in de Rocky Mountains in de Verenigde Staten

Door Janine
818
Advertisement

Het lijkt misschien absurd, maar het regent plastic in sommige delen van de wereld. Dit is het onbetwistbare resultaat van enkele wetenschappelijke studies met betrekking tot natuurgebieden in de Verenigde Staten, waar de Amerikaanse onderzoeker George Wetherbee sporen van dit niet-biologisch afbreekbare materiaal in het uitgestrekte gebied van de Rocky Mountains ontdekte. Volgens de studie gepubliceerd door de Amerikaanse wetenschapper, moeten we ons ernstig zorgen maken, alsof de alarmbellen al niet aan het rinkelen waren vanwege de negatieve effecten van klimaatverandering.

foto: Max Pixel

Terwijl Wetherbee op zoek was naar sporen van stikstof in een aantal monsters regenwater, ontdekte hij in plaats daarvan onverwachte sporen van microplastic; dit feit overtuigde de onderzoeker dat het probleem van milieuvervuiling en klimaatverandering ernstiger is dan het lijkt en dat plastic in veel van zijn meest onverwachte vormen voorkomt in het milieu en in de lucht die we inademen, en, in de regen.

De aanwezigheid van microplastics in de lucht en het water is het resultaat van de desintegratie en vervolgens de transformatie in 90% van het niet-gerecyclede plastic op de planeet; deze deeltjes reizen vervolgens honderdduizenden kilometers en gaan dan deel uitmaken van het water in de atmosfeer, in al zijn vormen.

Volgens deskundigen is slechts 1% van het niet-gerecyclede plastic in onze omgeving geïdentificeerd en verzameld, vooral dat wat zich op de bodem van onze zeeën en oceanen heeft verzameld; het zal eeuwen duren om dit enorme aantal niet-biologische afbreekbaarheid op planeet Aarde te verwijderen. Misschien is het moment aangebroken om onmiddellijk onze mouwen op te stropen en iets concreets te doen om een betere wereld voor iedereen in de nabije toekomst voor te stellen.

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt