Een studie bevestigt dat het plastic regent in de Rocky Mountains in de Verenigde Staten

Janine image
door Janine

26 September 2019

Een studie bevestigt dat het plastic regent in de Rocky Mountains in de Verenigde Staten
Advertisement

Het lijkt misschien absurd, maar het regent plastic in sommige delen van de wereld. Dit is het onbetwistbare resultaat van enkele wetenschappelijke studies met betrekking tot natuurgebieden in de Verenigde Staten, waar de Amerikaanse onderzoeker George Wetherbee sporen van dit niet-biologisch afbreekbare materiaal in het uitgestrekte gebied van de Rocky Mountains ontdekte. Volgens de studie gepubliceerd door de Amerikaanse wetenschapper, moeten we ons ernstig zorgen maken, alsof de alarmbellen al niet aan het rinkelen waren vanwege de negatieve effecten van klimaatverandering.

via The Guardian

Advertisement
Max Pixel

Max Pixel

Terwijl Wetherbee op zoek was naar sporen van stikstof in een aantal monsters regenwater, ontdekte hij in plaats daarvan onverwachte sporen van microplastic; dit feit overtuigde de onderzoeker dat het probleem van milieuvervuiling en klimaatverandering ernstiger is dan het lijkt en dat plastic in veel van zijn meest onverwachte vormen voorkomt in het milieu en in de lucht die we inademen, en, in de regen.

De aanwezigheid van microplastics in de lucht en het water is het resultaat van de desintegratie en vervolgens de transformatie in 90% van het niet-gerecyclede plastic op de planeet; deze deeltjes reizen vervolgens honderdduizenden kilometers en gaan dan deel uitmaken van het water in de atmosfeer, in al zijn vormen.

Advertisement
Public Domain Pictures

Public Domain Pictures

Volgens deskundigen is slechts 1% van het niet-gerecyclede plastic in onze omgeving geïdentificeerd en verzameld, vooral dat wat zich op de bodem van onze zeeën en oceanen heeft verzameld; het zal eeuwen duren om dit enorme aantal niet-biologische afbreekbaarheid op planeet Aarde te verwijderen. Misschien is het moment aangebroken om onmiddellijk onze mouwen op te stropen en iets concreets te doen om een betere wereld voor iedereen in de nabije toekomst voor te stellen.

Source:

Advertisement