Deze bijzondere tuinhuizen in Denemarken zijn ontworpen om ontspanning en sociale interactie te bevorderen - Curioctopus.nl
x
Deze bijzondere tuinhuizen in Denemarken…
Peking heeft de luchthaven met de grootste terminal ter wereld: een prachtig ontwerp en praktische bruikbaarheid Deze 17 foto's laten zien hoe onze honden ons altijd weten op te vrolijken

Deze bijzondere tuinhuizen in Denemarken zijn ontworpen om ontspanning en sociale interactie te bevorderen

22 Oktober 2019 • Door Janine
2.915
Advertisement

Inmiddels zijn er zoveel stedelijke ruimtes die proberen de juiste balans te vinden tussen esthetiek, functionaliteit en respect voor de omgeving - ruimtes die ons vaak sprakeloos maken vanwege hun onverwachte schoonheid. Met een breder overzicht, dankzij luchtfoto's en foto's van bovenaf, zijn we in staat om enkele van de mooiste stadslandschappen ooit te bekijken. Eén van deze is zeker Brøndby Haveby, ook wel Brøndby Garden City genoemd, net buiten Kopenhagen, in Denemarken.

via: Wikipedia

Op een steenworp afstand van Kopenhagen, in Denemarken, is er een ongelooflijk groene stad, aangelegd op een werkelijk bijzondere en fascinerende manier. Gigantische cirkelvormige ruimtes verdeeld in stukken, net als die van een pizza, herbergen schattige kleine huisjes met tuinen. Het mooie van dit project is precies dat van het hebben van een zeer grote binnenplaats, waarin men een kleine moestuin kan cultiveren of kleurrijke bloemen kan planten.

Elk van deze kleine gemeenschappen in de cirkels is via essentiële straten met elkaar verbonden. Het is geen toeval dat deze “garden city” buiten de stad ligt, juist om de drukke, luidruchtige en dichtbevolkte stadsomgeving te vermijden. Rust en ontspanning kenmerken het leven in deze bijzondere stad.

In werkelijkheid zijn dit zomerresidenties, waar de inwoners van Kopenhagen hun toevlucht kunnen zoeken in het weekend of zelfs voor een paar uur, en wat therapeutisch tuinieren kunnen uitoefenen.

Advertisement
foto: Google Earth

Het project voor de bouw van de groene stad werd goedgekeurd in 1964 en de architect, Erik Mygind, koos niet toevallig voor dit type accommodatie. Het idee achter deze ruimtes is eenvoudig: het vergroten van de sociale interactie tussen degenen die in de tuinhuizen wonen.

De huizen variëren in grootte, maar mogen niet groter zijn dan 50 vierkante meter. Momenteel omvatten de tuinen van Brøndby 24 cirkels, met meer dan een dozijn huizen erin en 284 tuinen.

foto: Google Earth

De tuinen van Brøndby Haveby zijn bekend geworden door fotografen zoals Henry Do, die dit fascinerende gebied tegenkwamen.

foto: Google Earth
Advertisement
foto: Google Earth

Het aspect dat het meest interessant is, is dat een realiteit zoals die van Brøndby de burgers heel erg aanspreekt - een realiteit die kan worden ontwikkeld om elders te worden nagebootst om er wellicht het hele jaar te wonen.

Advertisement

Is het niet schitterend?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt