Om luxe auto's te beschermen, voorkomen deze scherpe pinnen dat vogels op de bomen gaan zitten

Janine image
door Janine

22 Oktober 2019

Om luxe auto's te beschermen, voorkomen deze scherpe pinnen dat vogels op de bomen gaan zitten
Advertisement

Soms bereiken de precisie en liefde voor materiële goederen echt surrealistische grenzen, je zou zelfs kunnen zeggen paranoïde. Dit wordt aangetoond door wat er werd gedaan in Bristol, een stad in het zuidwesten van Engeland. Een daad die veel ongenoegen heeft veroorzaakt en die de inwoners van een welgestelde buurt als protagonisten ziet.

Is het mogelijk om vogels hun bomen te ontnemen? Iedereen zou op deze vraag nee beantwoorden, of op zijn minst denken dat het een grap was. In plaats daarvan hadden sommige mensen in Bristol het briljante idee dit echt te doen. De reden is duidelijk: het beschermen van hun luxe auto’s, geparkeerd onder de bomen in kwestie, tegen vogelpoep.

Natuurlijk: niemand vind het leuk als er vogelpoep op de auto zit, maar om nou duivenpinnen met scherpe metalen punten op de takken van de bomen te bevestigen, om de vogels er niet op te laten zitten, is nogal overdreven.

via The Guardian

Advertisement

Bomen met deze vijandige "accessoires" zijn te vinden in de tuin van twee huizen gelegen tussen Clifton Down en Pembroke Road. Het is duidelijk dat dit niet de eerste keer is dat dit systeem wordt gebruikt om vogels te ontmoedigen om op bepaalde plaatsen te gaan zitten, maar dit wordt meestal gedaan om te voorkomen dat dieren nesten bouwen op specifieke delen van gebouwen, waar er bijvoorbeeld structuren zijn die kunnen worden beschadigd.

Hier is de "schade" veroorzaakt door de vogels van puur esthetische aard, en daarom lijkt de oplossing van de inwoners van Bristol voor velen enigszins overdreven. Een vogel beroven van een plek die zijn natuurlijke habitat zou moeten zijn, is in feite een nogal wrede daad, en het is niet zeker niet de manier om te voorkomen dat vogels zich vestigen op gebouwen of andere kunstmatige structuren.

Veel burgers zijn verontwaardigd over wat er is gebeurd, net als verschillende leden van lokale instellingen. Of het nu legaal is of niet, aangezien de bomen zich op privéterrein bevinden, is er geen twijfel dat scherpe pinnen aan bomen hadden kunnen worden vermeden, misschien door de weelderige luxe auto's iets verder te parkeren, waardoor de vogels vrij zijn om in de natuur te leven.

Advertisement