Twee volledig witte giraffen lopen tussen de bomen in Kenia: het is een zeer zeldzame gebeurtenis - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Twee volledig witte giraffen lopen tussen…
Ranger, de Duitse herder met dwerggroei die voor altijd een puppy zal blijven 5 tekenen van een beroerte die belangrijk zijn om te weten, om het tijdig te herkennen

Twee volledig witte giraffen lopen tussen de bomen in Kenia: het is een zeer zeldzame gebeurtenis

Door Janine
1.408
Advertisement

Heb je ooit een giraf in het echt gezien? Je moet het waarschijnlijk voor je zien om te beseffen wat een buitengewoon dier het is: de nek is erg lang en vereist een ongelooflijk krachtig hart om bloed door het lichaam te pompen - het kan zelfs 11 kg wegen!

In Kenia zijn twee zeer bijzondere giraffen waargenomen: allebei hebben ze een witte vacht, een kenmerk dat slechts in 5 andere gevallen in het verleden is waargenomen.

De twee witte giraffen zijn een volwassen en een jonger exemplaar: het is een moeder met haar jong, die de genetische aandoening heeft geërfd waarvoor de vacht wit is. Het wordt leucisme genoemd en is een vorm van onvolledig albinisme bij dieren, in feite vertoont het jong donkerder tinten op het lichaam.

Leucisme komt vrij vaak voor in het dierenrijk en houdt in tegenstelling tot albinisme geen extreme lichtgevoeligheid in. De twee giraffen zullen zeker de geschiedenis ingaan, omdat er slechts 5 andere waarnemingen zijn (in 1938, 1956, 2005, 2011 en in 2015), sommige waarschijnlijk van hetzelfde dier.

De moeder en haar jong zijn gespot in Kenia, in een beschermd gebied: gezien het aantal dieren dat steeds meer bedreigd wordt, is het geweldig om te weten dat er nog steeds zeer zeldzame wezens in de wereld zijn, net als deze twee exemplaren!

Hieronder is de link naar de video die de schoonheid van deze dieren van dichtbij laat zien:

https://www.youtube.com/watch?v=XrvWK_sjeX4&feature=emb_logo

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt